Jump to content
Forum Sköldpaddor

All aktivitet

This stream auto-updates     

 1. Igår
 2. Jeppe

  Alger på mysksköldpadda

  Hej. Det är omöjligt att säga något om din sköldpaddas sköld utan att åtminstone sett nån bild på den. Mvh Jesper
 3. Earlier
 4. Elinfalk85

  Trä- terrarium

  Nu har vi bestämt att köpa ett skåp med rätt mått och använda. Istället för att ställa det så som ett skåp ska stå så kommer det att ställas som en stor låda. Vi ska sätta lite reglar för ath göra kanterna lite högre. Med vi menas husse då :). Ska man använda båtlack sen? För att lätt kunna hålla rent. Hittade akvarielack http://www.epotex.se/epotex-webbutik/akvarie-och-terrarie
 5. Elinfalk85

  Trä- terrarium

  Nu har vi bestämt att köpa ett skåp med rätt mått och använda. Istället för att ställa det så som ett skåp ska stå så kommer det att ställas som en stor låda. Vi ska sätta lite reglar för ath göra kanterna lite högre. Med vi menas husse då :). Ska man använda båtlack sen? För att lätt kunna hålla rent.
 6. Hej , Chili söker nytt hem. Han är nästan 2 år gammal och har tyvärr inte lika mycket uppmärksamhet som han behöver. Han Bor i Rissne Sundbyberg men söker nu ett nytt vandrar hem. Kontakta gärna James Hensher 0730365782. MvH, Chili the Musk Baby.
 7. Rebeccahell

  Alger på mysksköldpadda

  Hej! Jag har en fråga om min mysksköldpadda. Jag är orolig att han ska ha fått någon sjukdom. Han har blivit väldigt grön på skalet och har lite vita fläckar oxå. Han är ju pigg annars men skalet ser inte bra ut och jag vet inte vad jag ska göra.
 8. Jeppe

  Sammanväxta fjäll och knutor bak

  Vad skönt att höra!
 9. Alle1

  Sammanväxta fjäll och knutor bak

  Nu har madamen varit hos mig i fyra månader och det blir bara bättre och bättre med ömsandet. Jag har fått hjälpa till så smått på frambenen. Tanken slog mig att det kunde vara samma problematik med ”vårtorna”. Efter det senaste ljumna badet försökte jag pilla in naglarna och bara hålla i och det lossnade på direkten. Det är stor skillnad på julifotot och det ni ser nu. Glad att det inte är några tumörer.
 10. Chicolina

  • Chicolina
  •   
  • P-A

  Hej P-A. Jag undrar om du kan råda mig ang en Reevies träsksköldpadda..

  (Tror jag att det är efter att ha konsulterat Google...)

  Hon är 15 år och misskött och jag har gjort ett inlägg till veterinären här men nu är mitt problem att hon är hård i magen verkar det som. Ser att hon försöker krysta när hon simmar omkring liksom? Och hon har varit hård de senaste 2 veckorna typ men nu har hon inte bajsat på upp mot en vecka? Och hon är oroligare än vanligt. Vill inte ligga och sola knappt.

  Har lagt henne i badkaret nu med släckt ljus men dörren öppen till ljuset och hon verkar lugnare men ingen avföring ännu och hon har ätit idag och igår... Lite varmare vatten, kanske 31-32 grader? Nåt tips till oss?... Tack för ett kanonforum!  Chico Götet

  1. Show previous comments  2 more
  2. Chicolina

   Chicolina

   20190919_123131.jpg

  3. Chicolina

   Chicolina

   Först den vänstra och nu den högra?....

  4. P-A

   P-A

   De ger ingen UVB.

   '

   Denna ger värme, ljus UVA och UVB:

    

   http://www.skoldpaddsgrejer.se/belysning/mv-lampor/megaray-100-w.html

    

 11. Hej! Kan man få hjälp att identifiera en upphittad sköldpadda här? Hittades igår utanför tjörnarp. Jag lyckas inte ladda upp bilder så om nån vill hjälpa mig får man gärna skicka ett mail till hannahkendrup@gmail.com
 12. Reevies hona 15 år som inte haft det bra innan, inget vatten knappt, inget uvb-ljus, ingen solplats och undernärd. Nu mår hon toppen (tror jag...) hon blir ompysslad flera ggr om dagen, springer som en pitbull typ och simmar som en liten ninja. Älskar sin solplats och har slutat vara så desperat efter mat. Slutat bita mig... Kommer när jag ropar ibland. Springer iallafall inte iväg längre när jag kollar vad hon gör.... Valde alltid banan före foder innan, till och med före rått nötkött men det verkar också ha lagt sig nu? Tänker att hon kanske haft kalciumbrist, stackars liten... Men vad är det som äter upp hennes skal??? Jag hittar inga som verkar ha haft detta problemet på hela internet? Hon småfjällar tunna flagor ofta, syns 2 st på bilden. Det känns dock normalt.. Eller? Jag är så orolig men har lagt massa pengar på ytterfilterpump, värme, inredning, lampor, mat och syrestenar och gud vet allt åt henne, ligger en hyra efter till och med på grund av hennes misär när hon kom till mig. Så jag får lite panik över tanken på ett veterinärbesök.. Hon är ju inte min liksom. Eller jo, jag släpper ju inte tillbaka henne till ägaren igen förstås... Men ingen försäkring och har precis sålt allt jag äger för att försöka rädda en hund som jag ändå till slut var tvungen att låta somna in i mars tidigare i år.. Uff... Vad tror du? Vad ska jag göra, det är nåt som äter upp hennes skal känns det som? Jag byter vatten varje dag (ca 160-200 liter vatten har hon nu) och har i lite salt utan jod som rekommenderas på nätet. Hon är i badkaret med mycket vatten i sin simskola varje dag medan jag byter hennes vatten (utan salt förstås), det kan inte vara bakterier eller parasiter längre väl? Får utforska på golvet nån halvtimma om dagen. Sätter ner henne framför en värmefläkt så att hon inte blir kall. Fast hon drar ju iväg efter en liten stund såklart... Hon hade alla dessa små gropar i skalet när hon kom men jag vet inte hur länge hon haft det tyvärr. Ett tag hade hon en tjock gul beläggning i underkäken också men det försvann med saltet och den nya hygienen tror jag. Det var därför jag började med saltet faktiskt och då kom det en ostliknande massa ut ur munnen på henne i vattnet i nån dag eller två och sen dess är det borta, peppar peppar. Lilla vännen... Men gött att hon luktar på mig nu och sen bara vänder bort huvudet! Det trodde jag ALDRIG! Ägaren sa att hon alltid bits! Idiot.... Jag skickar gärna mer bilder om du vill. Bävande tacksam för svar.. Respektfullt från Suzanne "Chico" Lindgren i Göteborg E
 13. Alle1

  Sammanväxta fjäll och knutor bak

  Nu har hon blivit inspekterad av kunnig vetrinär. De sammanväxta fjällen kommer snart lossna och de nya kommer fram. Hon har varit för torr. Knutorna ska vi bara hålla koll på. Jag tycker de är mindre markanta nu när hon har det mer fuktigt med morgondagg. Hon har ett bättre fat att vada och dricka ur nu som hon gärna använder. (I förra hemmet var det för grunt). 💚💚💚🍀🍀🍀
 14. P-A

  Förtunning i skölden?

  Man ser ofta den här typen av skador där det yttersta lagret av skölden är avskavt på gamla landsköldpaddor i naturen. Speciellt på djupt grävande arter.
 15. Testudo hermanni b

  Årstidsschema europeiska landsköldpaddor

  Jag gjorde ett sånt schema i skötselråden på terrariedjur för egyptiska där jag tog från båda böckerna som finns om arten, slog ihop det som var bra och gjorde om det till svenskt. Det blir lite mickel med timers etc men jag brukar ställa om den första varje månad. Väldigt bra om man först har märkt vid kontakten på alla sladdar vad de går till.....Spec om man har flera kontakter med timers som går till samma dosa. Sen funderar jag på att ev ha vinterperioden ute i en utehage för egyptiska med tillgång till växthus och ha sommarperioden inomhus. ( Dvs jag måste vända runt och ha deras sommar på vår vinter, men det känns liksom fel att ge köpt färsk sallad på vintern och sen inte ge färsk mat när det finns massor att plocka ute i naturen.) Även andra arter har ju nytta av årstidschema. Viktigt så man ser och kan bättre förstå att det förändras över säsongen och kanske varför man ger torkad kost.
 16. Tortu-skövde

  Förtunning i skölden?

  Tack så mycket för svaret! 😀
 17. Fråga eller ifrågasätt gärna! Det viktigaste budskapet är vilten av årstidsvariation när det gäller föda , dagslängd och temperatur.
 18. Har kläckt fram ryskastäppsköldpaddor ganska många år. Har sparat bara en av mina egna ungar och ifjol blev han könsmogen. I år kläcktes mitt första "barnbarn"
 19. Jeppe

  Sammanväxta fjäll och knutor bak

  Det kan mycket väl vara ett rent skötselrelaterat problem, och då kan det kanske bli bättre på sikt. Mvh Jesper
 20. Jeppe

  Förtunning i skölden?

  Hej Marcelo! Ursäkta sent svar. Så länge det ser torrt och fint ut är det för det mesta en normal del i läkningsprocessen. Försök att förebygga mer slitage och håll koll på området. Börjar det ramla av plåtar över ett större område eller om det ser kladdigt ut på något sätt får du fundera på ett veterinärbesök. Mvh Jesper
 21. P-A

  Är detta en hona eller hane?

  Vikt?
 22. hansh

  Är detta en hona eller hane?

  En hona
 23. Testudo hermanni b

  Uppblåst

  Tycker det ser ut som den har ödem. Något för en veterinär att kolla upp.
 24. bockaway

  Landsköldpadda skänkes bort

  Har du hittat ett nytt hem åt din sköldis?
 25. bockaway

  Uppblåst

  Sköldpadda som blåser upp sig? Vänligen förklara
 26. Erica Owusu

  Är detta en hona eller hane?

  https://www.mediafire.com/view/foh00zlyrie5c85/20190808_114611.jpg/file
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...