Jump to content
Forum Sköldpaddor

All aktivitet

This stream auto-updates

 1. Earlier
 2. Aliiin

  Nytt hem

  Jag har en frisk, superglad och härlig gulbukad 22-årig hane som tyvärr måste flytta ut. Det är extrem sorg men jag inser att han får det bättre någon annanstans. Vad har jag för alternativ förutom avlivning?
 3. hansh

  Insamling

  Toppen, hoppas du har givmilda vänner
 4. Kristian

  Insamling

  Det blev så att jag startade en insamling till turtle conservancy. Jag fyller snart år och valde att ist för att ge mig presenter så får man om man vill donera till insamlingen.
 5. Kristian

  Insamling

  Tack ska kika in dom
 6. hansh

  Insamling

  https://turtlesurvival.org https://www.turtleconservancy.org Är väll de jag brukar rekommendera
 7. Kristian

  Insamling

  Hej. Är det någon som vet någon bra förening eller fond eller liknanden där man kan starta en egen insamling och där pengarna går till landsköldpaddor för att bevara dom osv om det inte fins för landsköldpaddor så funkar havssköldpaddor lika bra. det bör vara nån ”känd” insamling så man verkligen vet att pengarna används till rätt sak.
 8. P-A

  Vad är det för art?

  Jag gissar på Cathaiemys mutica (Yellow pond turtle)
 9. Jag har med reagerat på detta och jag tror jag vet vem du menar men det fins minst 1 till uppfödare i samma län som även skriver det namnet. har du påpekat detta för personen? eller kanske dumt att lägga sig i!?
 10. SaraL

  Vad är det för art?

  Tycker att den ser lite ut som en chinese pond turtle men den har levt sina senaste 20 år som en landsköldpadda.
 11. Har sett att en svensk uppfödare av bl a leopardsköldpaddor använder det gamla underartsnamnet Stigmochelys paradis babcocki. År 2010 konstaterade Uwe Fritz et al att det inte längre finns anledning till underartsindelning av arten. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/j.1439-0469.2010.00565.x
 12. Hej! Jag har precis bokstavligt talat ärvt en sköldpadda men jag har ingen aning om vad det är för art vilket gör det svårt att ta reda på bästa sättet att sköta den. Jag lyckas inte bifoga några bilder då inga av mina länkar godkänds. Med vänlig hälsning Sara
 13. hansh

  Gulsäcken kvar

  Lämna den kvar i kläckaren i en låda med fuktigt hushållspapper. Låt den vara kvar där tills magen läkt. Så länge gulesäcken är kvar har lillen ingen anledning att äta annat.
 14. P-A

  Thh or Thb (hercegovinensis)?

  Please tell the weight and age of the tortoise. Where is it bought?
 15. Hej Min lilla cuora flavomarginata bebis har fortfarande gulsäck kvar efter 6 dagar och har inte börjat äta än. Känner mig lite orolig.
 16. hansh

  Pris

  Söt liten rackare
 17. loppan

  Pris

  Tack för svar o god jul
 18. hansh

  Pris

  De brukar kunna ligga någonstans mellan 1000-1500:- Såg en annons nu i Tyskland, där de kostade 100€ Cuora sp. Har gått upp i pris under senare år, skulle tro att flavomarginatan är den billigaste(mest uppfödda) av dem.
 19. loppan

  Pris

  Hej Vad kostar en cuora flavomarginata unge? Mvh Linnéa
 20. Helena Palén Berggren

  Veterinär Sköldpadda

  Är det någon som har erfarenhet av Djurklinik i Stockholm - inriktning exotic - Animallogos ? De har två veterinärer som ska vara specialiserade på exotiska djur.
 21. Kristian

  Parning av Gulfot

  I går fick jag med på film när mina gulfotade skogssköldpaddor parade sig. Hanen låter lite som en gris i sitt stönande, väldigt kul så nu hoppas jag det blir nått. IMG_3031.MOV
 22. Kristian

  Sköldpadda Bortskänkes ?

  Låter bra, då är det inte helt dött här.
 23. hansh

  Sköldpadda Bortskänkes ?

  Vi är några stycken tappra själar som håller oss ifrån facebookgrupper i ren självbevarelsedrift. Vi svarar hellre i forum där man slipper samma frågor varje dag
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...