Jump to content
Forum Sköldpaddor

All aktivitet

This stream auto-updates

 1. Earlier
 2. Markus James å Frank

  Läckage På Akvarium, Försäkring?

  I förebyggande syfte håller jag på att konstruera en bassäng under akvariet som ska samla upp eventuellt läckage. Det plus en extraförsäkringar för 11 kronor i månaden hos Trygg HANSA ska kanske kunna hjälpa mig att sova gott… Hoppas det löser sig bra med din lilla olycka!
 3. Markus James å Frank

  Föda Mauremys reevesii (Reeves)

  Den här tråden vill jag också följa! om en månad får jag mina två sköldpaddor. James och Frank. Den ena är en reeves, den andra någon afrikansk. Jag tänker mata med pellets, men också egna varianter. Räkor, mask, larver… och se till att det blir tillräckligt med näring, t.ex. kalk och vitaminer. Har du/ni några tips på annan mat? Hur mycket, hur ofta? detta är mkt spännande!
 4. Ettan och Tvåan

  För många grekbarn

  Hej igen! Nu fick vi löst det. En släkting tingade dem när han såg hur söta de var. Han har redan en fullvuxen sköldpadda, så även en orm och tre döttrar. Nu står en annan släkting på tur for en i årets kull, även han har redan en fullvuxen sköldpadda men ingen orm eller döttrar. Bara inte släkten tar slut. Tack för ert engagemang! 1&2
 5. nathalie

  Vattensköldpadda

  https://linksharing.samsungcloud.com/gKINhSH9gx4q Hej? Haft denna sköldpadda i 9 år. Undrar nu vilken art. Har inte längre tid och plats för den. Önskar kunna sälja.
 6. Testudo hermanni b

  Adoptera bort grekisk hona till engagerat hem

  Som det är skrivet i ditt andra inlägg är det ej lagligt skänka bort ägg eller ungar utan Citesintyg. Föräldra djuren får du skänka bort om de kom till Sverige innan Citesreglerna togs i bruk mot gåvobrev, men ungar behöver du söka Citesintyg till hos Jordbruksverket. Har nyligen haft kontakt med JV i denna fråga och det är artskyddsbrott att ge bort dem utan intyg.
 7. Per-Anders

  För många grekbarn

  Så här skriver JBV: Vår bedömning är, med tanke på regelverkets utformning, att även annonsering för att bortskänka är att betrakta som en typ av kommersiell aktivitet och därmed inte tillåtet. Så är alltså fallet även om de inte tar betalt. Det krävs därmed CITES-intyg för att annonsera om att skänka bort sådana avkommor. Vår bedömning är, med tanke på regelverkets utformning, att även annonsering för att bortskänka är att betrakta som en typ av kommersiell aktivitet och därmed inte tillåtet. Så är alltså fallet även om de inte tar betalt. Det krävs därmed CITES-intyg för att annonsera om att skänka bort sådana avkommor. Vår bedömning är, med tanke på regelverkets utformning, att även annonsering för att bortskänka är att betrakta som en typ av kommersiell aktivitet och därmed inte tillåtet. Så är alltså fallet även om de inte tar betalt. Det krävs därmed CITES-intyg för att annonsera om att skänka bort sådana avkommor.
 8. Testudo hermanni b

  För många grekbarn

  Nej det är inte lagligt utan man behöver söka Citesintyg till ev ungar eller kassera äggen. Både ägg och ungar omfattas av reglerna för CItes. Får jag fråga varför du inte vill söka intyg åt djuren? Det är ju ett ansvar man har som djurägare speciellt till de sköldpaddor som är Citesklassade och JV kan ju hjälpa dig om du inte vet hur man ska göra för att söka det. Dina vuxna djur kan du dock omplacera eftersom de kanske kom till Sverige innan Citesreglerna trädde i kraft? När man chippar så kollar veterinären först om det redan finns chip som är inopererat som för katt o hund. Gör det inte det så chippas djuret i bakbenet vid låret. Chipnumret är då det man kan id djuret på. Veterinären behöver inget intyg om det inte finns något. Finns ett Citesintyg med fotoid tas detta med och veterinären klistrar fast chipnumret på Citesintyget som skickas in till JV för uppdatering. Jordbruksverket, Länsstyrelsen och Naturvårdsverket har stramat upp reglerna.
 9. Ettan och Tvåan

  För många grekbarn

  😮 Hjälp, nu har hon lagt ägg igen! Jag hade inte hjärta till att kasta äggen till kråkorna utan tog hand om dem. Undras vad hustrun kommer att säga när hon kommer hem för hon vill inte ha flera paddor. Får man lov att utannonsera grekiska ägg? Intressenter kan ju alltid låna utrymme i min hemmagjorda skyddade plats tills de kläcks men det blir ju som ett lotteri om äggen är befruktade. Trevlig sommar!
 10. Helena Palén Berggren

  Svullet öga hos rysk stäppsköldpadda

  Hoppas du fått en lösning för din sköldpadda. Börja med att försiktigt torka ögonen med fuktig bommulspads. Kontakta sedan en veterinär.
 11. Såg för ca två dagar sedan att min sköldpadda har fått svullna ögon. Först var det bara på högra ögat, men nu verkar det som om den har problem med att öppna ögonen när den ska vakna. Är det bara att den har "sömn" i ögonen? Har även observerat att den kliar sig rätt mycket i ögonen med frambenen och den verkar inte riktigt ha samma aptit som den brukar. Den kan äta, men den äter bara när jag matar den för hand. När jag placerade den framför matskålen så ville den äta, men den kliade sig bara i ögonen och tillslut struntade den i att äta och gick istället in i grottan. Vad ska jag göra? Ska jag åka till veterinären? Den har inga problem med att andas, ögonen eller näsan rinner inte och jag märker inga andra symtom på den mer än det som beskrevs. Mycket tacksam för svar då jag är orolig för min lilla bebis
 12. Livsglädje

  Adoptera bort grekisk hona till engagerat hem

  Hej Filippa! Har du hittat ett hem till kära Celeste? Är konstnärlig hermit på landet i ett stort hus & har all utrymme & kärlek att ta emot en varelse i behov! ☺️ mayaeldfluga@gmail.com är min gmail så skulle vi kunna återkopplas ifall detta fortfarande är aktuellt, soliga hälsningar från mig & ett hem som längtar efter mer sällskap! 😄
 13. Ettan och Tvåan

  För många grekbarn

  Hejsan! Nedan svar har jag fått från JV. Att äga eller överföra sköldpaddorna helt utan kommersiellt syfte är inte olagligt. Men att annonsera dem, även om det görs utan vinstsyfte, kan eventuellt anses som kommersiellt beroende på omständigheterna.Erik DalarudInternationella frågor och djurhälsopersonalenhetenJordbruksverket. Är omplacering en giltig omständighet som tillåter utannonsering? En fråga på "Enda du behöver är att chippa hanen och sen ange föräldrarna". Hur funkar det-är det bara till att knalla in till en veterinär och be dem chippa en vuxen padda utan att de kräver något sorts intyg? Vad säger sedan JV att man anger som föräldrar en som inte tidigare fanns i CITES-registret? Hur ser man förresten att paddorna är chippade - är chippet inopererat som på hundar och katter? Om det är inopererat kanske min padda redan är chippad, vem vet? Det var många frågor. Ha en solig vår. (Igår blev det vår för oss så vi tog ut alla våra nio paddor).
 14. Testudo hermanni b

  För många grekbarn

  Hej. Jag kan lägga in forumet för Omplacering på FB MEN du kan skaffa Cites till ungarna fast hanen ej har det. Enda du behöver är att chippa hanen och sen ange föräldrarna och de små ungarna blir tillfälliga foto id och de större permanenta intyg med chip. Har själv haft en hane som ej hade Cites intyg men det man intygar är ju att de är födda i fångenskap. Vet att det är lite nya handläggare på JV som ibland inte riktigt har koll på reglerna eller intygen har jag märkt. Det blir ju så mkt lättare för ungarna om de har Citesintyg som följer dem resten av livet. MVH Maria /Admin Omplaceringsforumet på FB.
 15. Helena Palén Berggren

  Vermikulit, perlit giftigt?

  Utan att forskat i huruvida det är skadligt eller inte att äta skulle jag inte blanda det i substratet. Spraya regelbundet med vatten istället.
 16. Ettan och Tvåan

  För många grekbarn

  Hej! Ingen har hört av sig än men de är så få besökare på forumet nu för tiden, endast drygt trettio har tittat på detta inlägg. Man vill helst slippa sätta upp en lapp på anslagstavlan i snabbköpet. Glad påsk!
 17. ewilized

  För många grekbarn

  Hejsan. Fick dem ett nytt och fint hem? Mvh Emil
 18. Ettan och Tvåan

  Vermikulit, perlit giftigt?

  Hej! Jag undrar om jord blandat med vermikulit eller perlit är farlig för paddorna att få i sig. Anledningen är att jag tror att det skulle damma mindre i växthuset då dessa jordförbättrings-material binder fukt. (Sen blir det förstås bättre underjordisk miljö för sköldpaddsäggen att kläckas i men förstås, det är nog bättre att ge kråkorna äggen för man blir inte av med ungarna ändå). Glad påsk!
 19. Ettan och Tvåan

  Adoptera bort grekisk hona till engagerat hem

  Hej! Om man på grund av olika policyn inte får lov att ha Facebook vad gör man då om man vill dela med sig av sköldpaddsbeståndet?
 20. Ettan och Tvåan

  För många grekbarn

  Oj, Jag glömde också nämna att de är 2 1/2 år gamla!
 21. Ettan och Tvåan

  För många grekbarn

  Jag glömde nämna att jag bor i Kullabygden om någon vill ha en närmare titt.
 22. Ettan och Tvåan

  För många grekbarn

  Hejsan! Nu har jag efter 20 års tid äntligen fått äggen att kläckas. Det är kul men sköldisarna blir för många så jag tänker dela med mig. De skänks tillsammans med ett gåvobrev från Jordbruksverket samt med filmer och geotaggade fotografier från både äggläggningen och kläckningen. Fadern Skalman från Ystad som jag fick till skänks via denna sajt har inget Cites så det går inte att skaffa Cites till barnen fast jordbruksverket inte tvivlar på att de är svenskavlade. (Jag lyckades inte skapa mig ett facebookkonto på ”skänkes”). Skalman är den längst ner på bilden och de som skänkes är de 2 till vänster. Trevlig helg!
 23. Helena332

  Överlever sköldpaddor i damm?

  Vijvers zijn goede leefgebieden voor schildpadden omdat ze hen voorzien van voedsel en onderdak. Schildpadden kunnen in vijvers leven, maar ze hebben veel zorg nodig en mogen niet naar kinderen worden gebracht. Het beste type schildpad voor een vijver is een waterschildpad, die zich snel zal aanpassen aan de omgeving. tuinhuisjesonline
 24. Helena Palén Berggren

  Är här någon?

  Forum sköldpaddor | Facebook
 25. TurtisTheTortoise

  Är här någon?

  Hej! Jag har nyligen blivit leopard- sköldpadda ägare och har haft mycket nytta av trådarna här. Gillar verkligen klimatet bland medlemmarna. Men vad jag förstår så folk övergått mycket till Facebook istället. Är det någon kvar här eller finns det någon bra Facebook grupp jag kan vända mig till? Oavsett vilket vill jag passa på att tacka för all ovärderlig information jag hittat här. Med vänlig hälsning, Isabella
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...