Jump to content
Forum Sköldpaddor

All aktivitet

This stream auto-updates

 1. Förra veckan
 2. Helena Palén Berggren

  Det Kom 200 Djur Med Posten...

  Maria, Kan man få köpa några maskar av dig?
 3. Earlier
 4. Regna

  Det Kom 200 Djur Med Posten...

  Oj, hoppas de blev utsläppta av någon någonstans 🙂. Jättefint bygge!
 5. Testudo hermanni b

  Det Kom 200 Djur Med Posten...

  Vilken fin låda. Jag har en hemmasnickrad som jag har i vårt fd pannrum eller matkällaren på sommaren så de inte förökar sig så fort. Jag skickade ett paket med kompostmaskar till en som också har en art som äter mask. Tyvärr slarvade PostNord bort dem så undrar var de blev av 🙂 Hade dock packat dem i mjölkkartong med massor av silvertejp runtomkring.
 6. Testudo hermanni b

  Reboost till sköldpadda

  Varför ska du ge Reptoboost? Det brukar man använda om de genomgått en antibiotikabehandling eller inte kommer igång att äta eller så efter dvalan. Man kan då bada med Reptoboost i vattnet. Det är ingen behandling för ex rinnande näsa.....
 7. Testudo hermanni b

  Rinnande nos

  Om den har rinnande näsa som fortsätter kan den fått en övre luftvägsinfektion som behöver behandling. Man kan alltid också använda apparna som First vet eller liknande för att få råd och hjälp vilken vet station som är närmast och har en reptilkunnig veterinär.
 8. Har köpt reboost till sköldpadda står att man ska ge en sked per 500 milliliter... nu dricker inte hulken så mycket utan bara lite vid bad , men kissar mycket får i sig genom maten. Hur 17 ska jag få i henne reboost? hur Mycket? 500 milliliter dricker hon på typ 2 år... Tacksam för svar
 9. paolaR

  Rinnande nos

  Har en rysksteppsköldpadda som har en rinnande nos 2- 3 dagen idag. Är pigg är ute i trädgården varje dag, äter kissar och bajsar. Det som kommer ifrån nosen är mer än vatten ibland, lite lite som tunnt "vattensnor" har inga andra sjukdomstecken. Har läst på lite och beställt reboost ifrån dennasida.vet inte om det fastnat nått gommen , men hon äter så det borde juförsvinnaner i magen...Om det fanns nått..? Har inga problem att ta henne till veterinären, men vilken kan sköldpaddor? Bor i Eskilstuna... strömsholm? Förslag funderingar på hur jag ska göra tas tacksamt emot.
 10. Helena Palén Berggren

  Omhändetagande elr omplacering

  Vilken art gäller det?
 11. Att hindra en rysk stäppsköldpadda från att gräva ner sig genom att lägga in plastduk är fel tänkt. I vissa ursprungsområden tillbringar de 9 månader per år under jord. T o m jordbruksverket kräver ett minsta djup (inomhus) så att den kan gräva ner sig helt. Utomhus har man ingen botten för att inte hindra ett för arten naturligt beteende. Jag tycker att ytan är för liten för en hordfieldii-hane.
 12. Helena Palén Berggren

  Äggläggning i utehagen

  Äggläggning på gång i utehagen. #helenapalenberggren #saltaröskogsträdgård #villaberggren #sköldpaddor #sköldpadda #landsköldpadda #testudo #graeca #turkisklandsköldpadda #ägg
 13. Härligt! Där får han det bra 🙂.
 14. Uppdatering på mitt inlägg. Jag har nu tagit tag i en ordentlig utebur. Inte helt klar men idag var de sköldpaddssläpp 😊
 15. Anna 1980

  Omhändetagande elr omplacering

  Hejsan ser ditt inlägg nu kanske många år för sent men finns det något ställe att lämna vattensköldpaddor på
 16. Helena Palén Berggren

  Skillnad beteende hane_hona

  Om du har möjlighet att göra en större hage ute vore det bra. Här är två bilder från vår ute och innehage. Pallkragarna är för ungar.
 17. P-A

  Överlever sköldpaddor i damm?

  Art som man kan tänka sig är Chysemys picka (målad vattensköldpadda) som naturligt finns i norra USA och södra Kanada.
 18. P-A

  Nytt hem

  Trachemys scripta räknas som invasiv art så endast två alternativ: -Behålla -Avlivning https://www.naturvardsverket.se/Sa-mar-miljon/Vaxter-och-djur/Frammande-arter/Invasiva-frammande-arter/Invasiva-frammande-arter-som-omfattas-av-EUs-forordning/Gulbukig-vattenskoldpadda/
 19. Försök få till gömslen med lite olika egenskaper, ett varmt och torrt, ett svalare och fuktigare, slutet, öppet osv. (De ska ju ha torrt, men är det svalt blir det ändå relativt något fuktigare och i naturen har de stora temperaturskillnader mellan natt och dag.) Det blir tex ett lite svalare öppet gömsle under en sådan ampel som jag föreslog, särskilt om växten hänger ner ordentligt. Eller så kan du lägga upp två halvt nergrävda blomkrukor åt varsitt håll och täcka dem med sand till en kulle. En stor kulle på mitten med en öppning mot solplatsen och en åt andra hållet kanske, och hålla lite fuktigt ovanför krukan på den svala sidan. Det finns rätt mycket torra och risiga växter i deras miljö så varför inte lägga in en bunt med ljungris eller liknande att böka sig in under. En torr gren eller stubb-bit kan också locka till att gräva sig in under om substratet är ordentligt djupt. Sök bilder på dem i naturen så får du kanske en del idéer, hittade en fin naturbild med risig växt+sten och en bra krukgrotta-i-kulle-bild 🙂.
 20. Tack för svar 🙂 Har ni några tips på bra gömställen? Förövrigt så har han utehage som också är 120x120. Där är de lika mycket spring som inomhus.
 21. Hej alla! jag har en branddamm som kommunen inte vill ha längre, i min trädgård. så den är stor och djup. Om jag skulle släppa två sköldpaddor där, skulle de trivas och kan de överleva vintern? (Dammen är ca 2 n djup) vilken art isåfall?
 22. PS. Nu utgick jag från att lådan är så stor som du har plats för, men om det finns utrymme kunde du gärna göra en låda till och koppla ihop dem med ett par öppningar. Ju större desto bättre, desto lättare att få plats med variation och desto lugnare sköldpadda. Kan aldrig bli onödigt stort 🙂.
 23. Kanske instinktivt beteende? Det gäller att hitta en hona, para sig och dessutom hinna äta upp sig innan nästa dvalning. De har inte så lång tid på sig i naturen... Kanske för lite variation? Tror han kan behöva fler olika gömslen att välja på. Deras naturliga miljö är visserligen väldigt karg och öppen men den är ju i stort sett oändlig och har en utspridd variation. Svårt att översätta det till en liten låda. Förstår att han trampar ner allt men du kunde prova med en hängande växt i ampel, kanske mellan stenarna och vattnet? Häng den så lågt att han bara precis kommer in under och gärna terrakotta-ampel så blir det lite svalt och fuktigt där. Någon spännande död gren över hela bredden kanske, då måste han i alla fall klättra över den två gånger per varv 😁. Hänga ett par växter på kanten av lådan är rätt trevligt, det blir en fin gång under när de hänger ner. Kanske inte är så lämpligt till en ryss dock, han lär ju klättra på dem och eventuellt komma upp till kanten... Bifogar några bilder.
 24. Lådan är 120x120cm Haft fullt med plantor tidigare med dom trampas ner så fort så har inte planterat något sen han väcktes från dvalan i Slutet av April. Dvalats 4 månader per år senaste 5åren. 12år Väger 640gram
 25. Alle1

  Trött på clamp lamps

  Hej, Jag har byggt med stag som håller dagljusarmatur och hid-lampa. Vad för typ av lampa har du i dina clamp-lamps idag?
 26. Lägg in några bilder så får vi se om vi kan hjälpa dig. Något gör att den inte trivs, tänker jag. Skriv gärna vad du har för belysningar till han.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...