Jump to content
Forum Sköldpaddor

Testudo hermanni b
 Share

Recommended Posts

Tänkte höra med er andra som dvalar era djur angående hur mkt färsk mat ni ger månaderna innan dvalan? Eller hur mkt/ofta färsk mat ger ni på senhösten?
Jag ger väldigt lite färsk mat på senhösten eftersom jag tänker i naturen på hösten finns ju knappt färsk mat att tillgå utan mer torkad mat. På vår + sommaren har ju mina sköldpaddor tillgång till fri färsk mat i hagen.
På hösten får de både egentorkad mat samt uppblött Agrobs original och herbs. Fri tillgång till Agrobs fiber. Ibland klipper jag ner gräs eller annan färsk mat i Agrobs "gröten" men de får nästan aldrig bara färsk mat ( Denna säsong har de fått det en gång i form av löv från äppelträden) , utan det blandas alltid med Agrobs på ett eller annat sätt. (Honorna har även fått några pellets av Nutrazu ikring äggläggningen med extra kalk.)

Link to comment
Share on other sites

De är i växthuset.

Ständig tillgång till T fibre. Annars mest Rosenlöchers torkad maskros och svartkämpe när det inte längre går att hitta färska vilda växter. Salladsblandningar soliga dagar med aktivitet.

 

T g ibera har inte varit intresserade av mat  på någon månad. Grekerna har som vanligt solat längre under lamporna och ätit mer. Nu har vi haft kallt några dar och någon enstaka  kan ligga en stund under värmelamporna och de äter inte längre

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...