Jump to content
Forum Sköldpaddor

All aktivitet

This stream auto-updates

 1. Earlier
 2. Hej! Vet du ett ställe som tar emot/omplacerar vattensköldpaddor? Har 2st gulbukiga vattensköldpaddor, en hona och hane,som skulle behöva komma till ett nytt bra hem så snart som möjligt där tid och intresse finns. Mvh
 3. Isabelle

  Klippa klor

  Hej! jag har en trekölssköldpadda och har haft honom i ca 3 år. Han har väldigt långa klor och vet inte om jag ska klippa de eller inte. Har läst både att man ska och att man inte ska. om jag nu ska klippa dem, hur långt in ska jag klippa? Och kan man använda en vanlig ”klosax” som man typ har till katter?
 4. xilab34687

  inkubator och spegelfilm

  Är det korrekt att spegelfolie frekvent används vid sköldpaddsruvning för att efterlikna solens strålar och locka sköldpaddor att lägga ägg i närheten? Enligt min information reflekterar spegelfilm https://www.solfilm.online/spegelfilm värme och ljus, vilket uppmuntrar sköldpaddor att välja platser nära folien för äggläggning, där framgångsrik kläckning och överlevnad för ungarna förbättras.
 5. xilab34687

  Sköldpaddor i Kalifornien

  I Kalifornien finns det främst två typer av sköldpaddor: den västra stäppsköldpaddan (Gopherus agassizii) och den östra stäppsköldpaddan (Gopherus morafkai). Dessa sköldpaddor lever i olika delar av Kalifornien och har anpassat sig till olika livsmiljöer och klimatförhållanden.
 6. Helena Palén Berggren

  Kan man ha 2 olika sorter sköldpaddor.

  Nej, de ska du inte ha tillsammans. Vill du ha två olika arter behöver du också två olika lådor till dem.
 7. Helena Palén Berggren

  Torrfoder till ryssar

  Har du testat Testudo Fibre och JR Farms torkade växter?
 8. Helena Palén Berggren

  Hö till ryssar

  Här hittar du nästan allt din sköldpadda behöver. Sköldpaddsgrejer - Foder landsköldpaddor (skoldpaddsgrejer.se)
 9. Hellyh

  Torrfoder till ryssar

  Hej! Min ena ryss vägrar äta torrfoder. Till en början åt han det när det väl hade torkat men nu fullständigt vägrar han. Vi har tålmodigt serverat honom det varje dag för att inte låta honom "vinna" genom att servera honom det godare alternativet - som han med glädje äter problemfritt! Vi kör med Agrobs Testudo original från sköldpaddsgrejer.se och våra andra sköldpaddor äter det utan problem. Jag har nu börjat fundera på om han faktiskt inte tycker om den sort vi har och om det vore bra att servera honom en annan sort. Har ni något tips på hur jag ska göra? Och vad för andra bra alternativ det finns? Tacksam för svar!
 10. Hellyh

  Hö till ryssar

  Hejhej! Jag ska beställa hö till mina ryssar och fick till mej att leta efter alfalfahö/luzernhö, men det innehåller på tok för mycket råprotein. Är det någon som har tips på bra hö med max 7% protein? Tacksam för svar.
 11. Jag har redan en morisk och funderar på en grekisk. Kommer dem 2 funka ihop?
 12. Markus James å Frank

  Läckage På Akvarium, Försäkring?

  I förebyggande syfte håller jag på att konstruera en bassäng under akvariet som ska samla upp eventuellt läckage. Det plus en extraförsäkringar för 11 kronor i månaden hos Trygg HANSA ska kanske kunna hjälpa mig att sova gott… Hoppas det löser sig bra med din lilla olycka!
 13. Markus James å Frank

  Föda Mauremys reevesii (Reeves)

  Den här tråden vill jag också följa! om en månad får jag mina två sköldpaddor. James och Frank. Den ena är en reeves, den andra någon afrikansk. Jag tänker mata med pellets, men också egna varianter. Räkor, mask, larver… och se till att det blir tillräckligt med näring, t.ex. kalk och vitaminer. Har du/ni några tips på annan mat? Hur mycket, hur ofta? detta är mkt spännande!
 14. Ettan och Tvåan

  För många grekbarn

  Hej igen! Nu fick vi löst det. En släkting tingade dem när han såg hur söta de var. Han har redan en fullvuxen sköldpadda, så även en orm och tre döttrar. Nu står en annan släkting på tur for en i årets kull, även han har redan en fullvuxen sköldpadda men ingen orm eller döttrar. Bara inte släkten tar slut. Tack för ert engagemang! 1&2
 15. nathalie

  Vattensköldpadda

  https://linksharing.samsungcloud.com/gKINhSH9gx4q Hej? Haft denna sköldpadda i 9 år. Undrar nu vilken art. Har inte längre tid och plats för den. Önskar kunna sälja.
 16. Testudo hermanni b

  Adoptera bort grekisk hona till engagerat hem

  Som det är skrivet i ditt andra inlägg är det ej lagligt skänka bort ägg eller ungar utan Citesintyg. Föräldra djuren får du skänka bort om de kom till Sverige innan Citesreglerna togs i bruk mot gåvobrev, men ungar behöver du söka Citesintyg till hos Jordbruksverket. Har nyligen haft kontakt med JV i denna fråga och det är artskyddsbrott att ge bort dem utan intyg.
 17. Per-Anders

  För många grekbarn

  Så här skriver JBV: Vår bedömning är, med tanke på regelverkets utformning, att även annonsering för att bortskänka är att betrakta som en typ av kommersiell aktivitet och därmed inte tillåtet. Så är alltså fallet även om de inte tar betalt. Det krävs därmed CITES-intyg för att annonsera om att skänka bort sådana avkommor. Vår bedömning är, med tanke på regelverkets utformning, att även annonsering för att bortskänka är att betrakta som en typ av kommersiell aktivitet och därmed inte tillåtet. Så är alltså fallet även om de inte tar betalt. Det krävs därmed CITES-intyg för att annonsera om att skänka bort sådana avkommor. Vår bedömning är, med tanke på regelverkets utformning, att även annonsering för att bortskänka är att betrakta som en typ av kommersiell aktivitet och därmed inte tillåtet. Så är alltså fallet även om de inte tar betalt. Det krävs därmed CITES-intyg för att annonsera om att skänka bort sådana avkommor.
 18. Testudo hermanni b

  För många grekbarn

  Nej det är inte lagligt utan man behöver söka Citesintyg till ev ungar eller kassera äggen. Både ägg och ungar omfattas av reglerna för CItes. Får jag fråga varför du inte vill söka intyg åt djuren? Det är ju ett ansvar man har som djurägare speciellt till de sköldpaddor som är Citesklassade och JV kan ju hjälpa dig om du inte vet hur man ska göra för att söka det. Dina vuxna djur kan du dock omplacera eftersom de kanske kom till Sverige innan Citesreglerna trädde i kraft? När man chippar så kollar veterinären först om det redan finns chip som är inopererat som för katt o hund. Gör det inte det så chippas djuret i bakbenet vid låret. Chipnumret är då det man kan id djuret på. Veterinären behöver inget intyg om det inte finns något. Finns ett Citesintyg med fotoid tas detta med och veterinären klistrar fast chipnumret på Citesintyget som skickas in till JV för uppdatering. Jordbruksverket, Länsstyrelsen och Naturvårdsverket har stramat upp reglerna.
 19. Ettan och Tvåan

  För många grekbarn

  😮 Hjälp, nu har hon lagt ägg igen! Jag hade inte hjärta till att kasta äggen till kråkorna utan tog hand om dem. Undras vad hustrun kommer att säga när hon kommer hem för hon vill inte ha flera paddor. Får man lov att utannonsera grekiska ägg? Intressenter kan ju alltid låna utrymme i min hemmagjorda skyddade plats tills de kläcks men det blir ju som ett lotteri om äggen är befruktade. Trevlig sommar!
 20. Helena Palén Berggren

  Svullet öga hos rysk stäppsköldpadda

  Hoppas du fått en lösning för din sköldpadda. Börja med att försiktigt torka ögonen med fuktig bommulspads. Kontakta sedan en veterinär.
 21. Såg för ca två dagar sedan att min sköldpadda har fått svullna ögon. Först var det bara på högra ögat, men nu verkar det som om den har problem med att öppna ögonen när den ska vakna. Är det bara att den har "sömn" i ögonen? Har även observerat att den kliar sig rätt mycket i ögonen med frambenen och den verkar inte riktigt ha samma aptit som den brukar. Den kan äta, men den äter bara när jag matar den för hand. När jag placerade den framför matskålen så ville den äta, men den kliade sig bara i ögonen och tillslut struntade den i att äta och gick istället in i grottan. Vad ska jag göra? Ska jag åka till veterinären? Den har inga problem med att andas, ögonen eller näsan rinner inte och jag märker inga andra symtom på den mer än det som beskrevs. Mycket tacksam för svar då jag är orolig för min lilla bebis
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...