Jump to content
Forum Sköldpaddor

All aktivitet

This stream auto-updates     

 1. Förra veckan
 2. Har kläckt fram ryskastäppsköldpaddor ganska många år. Har sparat bara en av mina egna ungar och ifjol blev han könsmogen. I år kläcktes mitt första "barnbarn"
 3. Jeppe

  Sammanväxta fjäll och knutor bak

  Det kan mycket väl vara ett rent skötselrelaterat problem, och då kan det kanske bli bättre på sikt. Mvh Jesper
 4. Jeppe

  Förtunning i skölden?

  Hej Marcelo! Ursäkta sent svar. Så länge det ser torrt och fint ut är det för det mesta en normal del i läkningsprocessen. Försök att förebygga mer slitage och håll koll på området. Börjar det ramla av plåtar över ett större område eller om det ser kladdigt ut på något sätt får du fundera på ett veterinärbesök. Mvh Jesper
 5. hansh

  Är detta en hona eller hane?

  En hona
 6. Earlier
 7. Testudo hermanni b

  Uppblåst

  Tycker det ser ut som den har ödem. Något för en veterinär att kolla upp.
 8. bockaway

  Landsköldpadda skänkes bort

  Har du hittat ett nytt hem åt din sköldis?
 9. bockaway

  Uppblåst

  Sköldpadda som blåser upp sig? Vänligen förklara
 10. Erica Owusu

  Är detta en hona eller hane?

  https://www.mediafire.com/view/foh00zlyrie5c85/20190808_114611.jpg/file
 11. Har en excel-fil med 8-9 avläsningar av temperatur och luftfuktighet per timme sedan juni 2018 via utrustning från TFA. Borde gå att hitta något smart i Excel för en f d programmerare.
 12. Helena Palén Berggren

  Årstidsschema europeiska landsköldpaddor

  Vilket jobb du lägger ner P-A. Uppskattas verkligen!
 13. När det gäller bakgrundstemperaturer tänker jag räkna fram max- och minvärde från vårt växthus som kommer ganska nära medelhavsklimat, åtminstone maj-augusti och möjligt att uppnå med hjälp av värmelampor och värmefläkt.
 14. Testudo hermanni b

  Årstidsschema europeiska landsköldpaddor

  Låter bra tycker jag.
 15. Jag ska försöka skapa ett årstidsschema för europeiska landsköldpaddor med följande innehåll per månad: Dagslängd (tim) Soltid/värmelampa (tim) Bakgrundstemperatur Dag/Natt (° C) Temperatur under sollampa (° C) Luftfuktighet Dag/Natt (% RH) Regnskurar / Dusch (antal) Föda (torrt / färskt) Hibernering - Markering lämpliga månader Finns något annat som borde vara med?
 16. Alle1

  Sammanväxta fjäll och knutor bak

  Tack för svar. Hoppas att det finns en förklaring. Hon känns mjukare nu, jag upplever att hon ”vätskat” på sig nu med bad en gång i veckan. Det finns nytt fint skinn under det som lossnat. Vårtorna får vi hoppas inte är något allvarligt. Jag upplever henne som frisk. Mvh
 17. Annette

  Vikt morisk Landskökdpadda

  Hej Elin Vår moriska hona vägde 1097 gr i oktober när hon var 9 år . Hon är född hösten 2008.Hon började lägga ägg 2014 när hon var 6 år . Nu väger hon 1138 gr . Jag lämnade avföringsprov när de var små , jag märkte att hanen inte mådde bra . Sen har jag lämnat några gånger efter det , men gör det inte längre så länge jag tycker de mår bra ,äter och gör som de brukar . Hälsningar Annette
 18. Tortu-skövde

  Förtunning i skölden?

  Hej Jesper! En av mina ryssar har varit mycket under en sten och det har "ramlat" yttersta delen av skölden, v.g. se foto. Är det något att göra åt? Hon mår bra är ute och får sol. Mvh Marcelo
 19. Jeppe

  Sammanväxta fjäll och knutor bak

  Hej! Ursäkta sent svar. I de flesta fall hänger onormala fjäll ihop med nutrition, på samma sätt som onormal skalform etc. Jg har dock personligen aldrig sett riktigt den typen av förändringar som de på dina bilder. De ser nästan ut som någon form av "vårtor" och skulle kunna vara någon form av tumörer eller virusinducerade förändringar. Vill du försöka få mer information om förändringarna rekommenderar jag ett veterinärbesök för undersökning och eventuell provtagning.
 20. Jeppe

  Vikt morisk Landskökdpadda

  Hej! Ursäkta sent svar. Så länge det inte finns några sjukdomstecken är det inget som är nödvändigt, åtminstone inte om man bara har en eller några få sköldpaddor. Vad gäller vikt/storlek överlåter jag den frågan till någon som håller arten.
 21. Elinfalk85

  Vikt morisk Landskökdpadda

  Jag ska väga henne i dagarna och se.
 22. Elinfalk85

  Trä- terrarium

  Tack snälla! Vilken fin beskrivning!
 23. Santias

  Uppblåst

  Någon som sett detta förut, när den ligger och solar så blåser den upp sig som en ballong, ser ut som hela sköldpaddan är full av luft. När den sen börjar gå drar allt ihop sig och man kan inte se någonting.
 24. Annette

  Snart VÅR

  Vilken underbar sommarvärme! Ronja och Ceasar har det gott i hagen!
 25. Ian Martin

  Frankie hälsar från Helsingfors

  Hej, Frankie hälsar från Helsingfors . Testudo hermanni. Emigrerade till Finland för flera år sedan från Enköping . Närmaste familj från P-A residencia . Jättebra forum . Har inget motsvarande lika bra i Finland. Kunskapen som delas här är verkligen viktig och av bästa kvalitet och går inte att hitta någon annanstans. Tack för det !
 26. Hej, Har fått en 21-årig grekhona jag uppfattar mår bra. Hon har dock inte ömsat fjällen som hon ska. En del ser sammanväxta ut och en del verkar inte vilja ramla bort. Jag har ”tvångsbadad” henne en kortare stund varje vecka i försök att hjälpa henne. Någon ”skinnbit” har släppt i halsgropen efter det. På svansen och mellan svans och bakben har hon som små knottror. Kan det vara åldersbetingat. (Hon har bara lagt ägg tre ggr i sitt liv, bott allena).
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...