Jump to content
Forum Sköldpaddor

En Eller Fler


P-A
 Share

Recommended Posts

Vi har tidigare starkt rekommenderat att man köper två sköldpaddsungar som inte går att könsbestämma. Vi har alltid haft grupper med sköldpaddor och har för det mesta tyckt att det har fungerat bra. Vi har mer och mer förstått att det inte alltid blir bra med två tillsammans och nu är jag noga med att förklara hur komplicerat det kan vara.

Innan de börjar bli könsmogna tycker vi att det alltid är bäst om ungarna har sällskap. De verkar trivas med det och ligger ofta tätt tillsammans. I naturen har vi sett små ungar som dag efter dag fanns på ett litet område.

När de börjar bli könsmogna blir det svårare.

Två hanar kan vara mycket aggressiva mot varandra med ständiga strider, vissa arter mer än andra. De kan också fungera bra tillsammans, det verkar vara framförallt artberoende men även individberoende.

En hane och en hona kan innebära att honan blir intensivt uppvaktad med bett och knuffar. Lösningen i detta fall kan vara flera honor per hane men det kanske inte är något en nybörjare planerar för.

Två honor innebär så gott som aldrig problem.

Ytan och tillgång på gömställen är faktorer som påverkar hur det fungerar.

Jag tror att många uppfödare liksom vi försöker få fram övervägande honor genom att hålla hög temperatur i kläckaren. Tyvärr verkar det inte vara så enkelt, det är troligen fler faktorer som styr vilket kön det blir på sköldpaddorna.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...