Jump to content
Forum Sköldpaddor
Sign in to follow this  
Anders_s

"räkmix" Till Sköldpaddor

Recommended Posts

Anders_s

Jag har en tid nu gått och funderat om det inte skulle gå att göra en mix av samma slag som länge använts till bla malawiciklider. Till fisken blandar man räkor, ärtor mm och kör i en matberedare. Har provmatat dom olika vattensköldpaddorna jag har och dom är helt tokiga i detta. Idag körde jag en mix bestående av hel vitfisk(mört, sarv o löja), musslor och frysta mygglarver med tillsats av reptilvitaminer o kalk. Detta till mina Emys Orbicularis eftersom dom är nästan helt animaliska i sin kost. Sedan fryser man in hela "mixen" och kan bryta loss kakor och mata av. I morgon ska jag köra en helt annnan blandning till mina vuxna Rödörade som är betydligt mer växtätande i sin kost. Är det någon mer som testat något liknade??

Share this post


Link to post
Share on other sites
Duransson

Jag tycker det låter ganska bra! Jag tror jag skall göra nåt liknande till vår snappsköldpadda.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hansh

Jag provade för många år sedan, men tyckte att det skitade ner på tok för mycket. Det var samma "fina" räkmix jag körde till fiskarna. Kan tänka mig att det funkar bättre om man gör en mix med lite större bitar så att även spillet blir intressant att äta upp.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeppe

Jag gör egen mix hemma. Använder agar-agar för att få lite konsistens, så det inte blir så skräpigt när man matar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anders_s

Jag använde vanlig gelatin som bindare, har inte lyckats hitta agar-agar. Kanske är det jag som inte kollar på rätt ställe. Fördelen med detta foder inbillar jag mig att man kan ju mixtra i oändligheten, idag tänker jag köra en mix till dom vuxna rödörade. Kommer blanda in maskrosblad och kanske vattenväxten vattenpest för det äter dom ju naturligt. Sen är ju fördelen att det blir riktigt enkelt och blanda in kalk och vitaminer. Lite svårt och få dom att äta kalkade saker annars i och med att dom alltid äter i vatten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×