Jump to content
Forum Sköldpaddor

Mycket Fin Rödörad Vattensköldpadda Söker Nytt Hem - Akut!


Rebeca
 Share

Recommended Posts

post-6766-0-38816200-1424799209_thumb.pnPå grund av akut, allvarlig sjukdom med mycket lång rehabilitering, kan vi inte längre ta hand om vår fina rödörade sköldpadda Evert (han är frisk alltså så det inte blir något missförstånd). Han är 49 (!) år gammal och vi har haft honom sedan 1989. Den förra ägaren sa att han var 23 år då och hon hade haft honom sedan hon var fem år (då var han stor som en femkrona och nyfödd).

Vi önskar att han får ett bra hem, och helst ska det bli hans sista. Det vill säga att han ska slippa flytta fler gånger. Du bör gärna ha eller ha haft sköldpaddor förut. Vi vill inte ge honom till någon som inte vet vad det innebär att ha en vattensköldpadda.

Utrustning som kommer med: pump, lysrör med timer, slang för tömning, akvarium etc.

Vi uppskattar även om du som tar över Evert vill fortsätta hålla kontakt, kanske ge lite uppdateringar om hur han har det osv. Han är frisk och pigg men kommer troligtvis (?) bara leva några år till eftersom han är mycket äldre än medellivslängden och hans jämnåriga kamrat gick bort för ett par år sen.
Ett till önskemål, som kanske låter lite sentimentalt, är att när han dör, skulle vi vilja ha tillbaka honom så att vi kan begrava honom bredvid hans ”partner” som dog för några år sedan. Eftersom vi har haft honom i många år är han lite som en familjemedlem.
Tyvärr kan vi inte ta hand om honom längre och önskar honom en bra sista tid i sitt långa liv! Vi vill verkligen slippa avliva honom!
Hör gärna av dig om du har frågor kring mat, beteende etc. Han gillar förstås att sola och att promenera på golvet och utomhus på sommaren.


Kontakta mig snarast om du är intresserad, på rebeca@rebecavillarreal.com eller 073-6293083.
Sköldpaddan finns i Stockholm men vi kan ordna med transport till närliggande områden.
Edited by Rebeca
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...