Jump to content
Forum Sköldpaddor

Hjälp! Min Reevs Kärrsköldpadda Blöder Mellan "sköldblocken"!


japp
 Share

Recommended Posts

Hej!
Hoppas någon här kan hjälpa mig med tillfälliga svar och tips
för min reevs kärrsköldpadda.

Är ny med hela sköldpaddsgrejen. Fick honom nyligen av min pojkvän. Han i sin tur tog hand om honom och hans 2 andra bröder då en familj tröttnat på dem men nu är det bara Japp som är kvar i livet och nu hamnat hos mig då pojkvännen tröttnat..

Japp värkar vara en pigg, sprallig och positiv kille med glimten i ögat, en riktig surviver och hemmets officiella pajas! ;)
Igår städade jag ur akvariumet och fyllde på nytt vatten, satte ner nya växter och en ny kalk/mineralsten i vattnet.
Hade honom under tiden i sin lilla matlåda när jag var färdig städad och inrätt akvariumet klart tog jag och borstade honom försiktigt med en mjuk barn tandborste och satte ner honom på golvet ett tag under ständig uppsyn..

Efter ett tag ser jag att han blöder mellan sköldplattorna i sköldden på ryggen och plockar upp honom..

Torkar såren jätte försiktigt med topps och känner då att skalet är mjukt kring sårkanten. Börjar granska hela honom och observerar att han har liknande sår/ början till sår på 4 andra ställen.. Får tipset av min pojkvän att hålla honom torr över natten och idag har alla utom det största såret (även detta har blivit mindre) läkt ihop helt men han är fortfarande mjuk på ställena där såren varit..

Satte nyligen ner Japp i akvariumet då han var jätte torr och det ser bra/bättre ut nu.. Men vad ska jag göra nu?
Tänkt ringa blåstjärnans djursjukhus på mådag och höra med dem vad jag ska göra eller vad det kan tänkas vara för fel på honom men kan inte fara med honom dit då vi bor uppe i luleå.
Är det någon här med liknande eller tidigare erfarenheter/besvär som kan hjälpa mig göra det behagligare för min padda tillfälligt tills jag kan ringa/hitta en djurklinik som kan kolla honom..?


post-9676-0-12362200-1417265261_thumb.jp

Tack på förhand orolig matte!

Edited by japp
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Av de uteblivna svaren förmodar jag att ingen har erfarenhet av detta tidigare, Så är även fallet för mig. Så min fråga är, hur gick det för dig och din sköldpadda?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Det är bra att torrlägga sköldpaddan tills såren är läkta helt. Men det bör ju utredas vad som hänt med skalet, om det är en skada som tillkommit på grund av yttre faktorer eller om det är pga någon sjukdom. Mitt bästa råd är ju att ringa veterinär och fråga, och då en veterinär som är specialiserade på reptiler. Min sköldpadda fick ett stort sår på svansen och det läkte fint under tiden som hon var torrlagd. Men som sagt, man vill ju veta vad som orsakade skadan. Hur har det gått för dig och paddan?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...