Jump to content
Forum Sköldpaddor

För vetenskapligt?


Ronnie
 Share

Recommended Posts

Ang. att forumet är för vetenskapligt så har inte den kritiken kommit från nybörjarna, den har kommit från några personer som varit medlemmar på forumet i flera år.

Jag vet inte hur stort problemet är för nybörjarna.

Om jag inte får analysera och resonera även vetenskapligt så tycker jag att detta forum blir meningslöst och tråkigt för mig, det blir ett slags censur för oss som även diskuterar vetenskapligt.

Och som någon nämnde tidigare i denna tråd - att analysera för analyserandets skull - det tror jag ingen här på forumet har gjort.

Jag håller med Louise - det jag inte är intresserad av hoppar jag över - om jag inte ska svara.

Edited by Mimmi
Link to comment
Share on other sites

Jag tror det är bättre att om någon är missnöjd med någon annan medlems inlägg så anmäl inlägget till moderatorerna så får moderatorerna kontakta de kritiserade medlemmarna. Jag tror det blir lugnare på forumet då och ingen medlem behöver bli offentligt kritiserad.

När ronnie kom med inledningsinlägget i denna tråd så gjorde han det i tråden Jakten på ett acceptabelt vattensköldpaddspellets. Jag tyckte att det förstörde tråden, att det tog fokus från trådens innehåll och syfte så jag bad P-A flytta det och mitt svar till Om detta forum. Det är bättre att det står här, det är här det hör hemma.

Edited by Mimmi
Link to comment
Share on other sites

Ibland måste man faktiskt ställa flera frågor till en nybörjare som ställer en fråga! Det kan exvis gälla om en sköldpadda misstänks vara sjuk men även i många andra fall. Och man gör det för att man bryr sig om sköldpaddan och dess ägare - synd att det misstolkas av vissa. Man skulle kunna ha en standardförklaring som man kopierar och klistrar in för att förklara varför man ställer frågorna.

Edited by Mimmi
Link to comment
Share on other sites

När jag svarar eller skriver inlägg så vill jag gärna ha med någon info som stödjer det jag skriver. En länk, ett citat. Detta kan säkert vissa reta sig på, att det blir för mycket information som frågaren inte är redo för, att det blir för vetenskapligt etc. Men jag har fått påhopp att jag saknar erfarenhet eller har för lite erfarenhet för att kunna ge råd. Därför känns det extra viktigt för mig att ha stöd i ryggen när jag ger mig ut o svarar på forumet.

Ibland har jag fått reaktionen att jag är den enda som kommer med viss info, underförstått varför ska man då tro på det, det gäller bl a en viss uv-lampas skadlighet. I det fallet har jag ingen källa att stödja mig på, mer än en informell, som ännu inte finns ute för offentligheten - det är högst troligt att det kommer inom en snar framtid.

Link to comment
Share on other sites

jag tycker det du skriver är galant mimmi!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...