Jump to content
Forum Sköldpaddor

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

OrmStefan

Norrköpingssymposiet

Recommended Posts

OrmStefan

Hej på er sköldpaddskollegor!

Det viktigaste och trevligaste som händer på den herpetologiska fronten i Sverige är det årliga symposiet i Norrköping. Symposiet bjuder alltid på föredrag av hög klass och ofta finns det föredrag av intresse för den sköldpaddsintresserade. Så även i år.

Andreas Henning från Tyskland kommer att hålla två sköldpaddsföredrag om vändhalssköldpaddor. En mycket intressant grupp av akvatiska sköldpaddor som de flesta av oss vet ganska lite om.

Dessutom bjuds det på föredrag om grod- och kräldjursfaunan i Cambodia, Malaysia och Colombia samt föredrag om uppfödning av komodovaraner.

För den historiskt intresserade så blir det även ett föredrag om Linnés bidrag till vår kunskap om Grod- och kräldjur.

Symposiet i Norrköping firade 15års jubileum förra året och jag har besökt nästan alla, ibland som föredragshållare men oftast som åskådare. Jag rekommenderar alla med ett genuint intresse av reptiler och amfibier att besöka symposiet.

Mer information finns på www.jump.to/alba

OrmStefan

Share this post


Link to post
Share on other sites
aengel

Vi besökte expot idag och blev lite besvikna på utbudet. Nu gick vi visserligen inte på föredragen, men det verkade vara lite dött faktiskt. Kanske är inte pronovas lokaler rätt för ändamålet.

Mest intressant får vi nog säga att det var att få se en rödörad och en snapper i samma lilla damm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...