Jump to content
Forum Sköldpaddor

Är det dags?


Drean

Recommended Posts

Jag har successivt trappat ner till mina paddor nu. Enligt "schemat" så ska de vara klara för att dvalas nu. Den ena är jättetrött och sover hela tiden, även när hon är i buren. Den andra vill inte sova! När jag tar in honom så börjar han direkt krypa omkring. När lamporna i buren tänds (två timmar om dagen) så går han direkt och solar, sen kan han sola i en timme. Oftast går han och lägger sig sen igen. Idag när jag badat honom blev han jättepigg! Han gick omkring i en timme, klättrade, letade mat mm. Sedan gick han in i boet och grävde ner sig. Han bajsade lite när han badade idag, det har han inte gjort på i nästan två veckor. Ska jag vänta några dagar till med att dvala honom?!

De har varit i förrådet (6-9 grader) på nätterna under två veckor och nu snart en vecka i kylen. De har inte ätit på två veckor.

Tillägg: Den trötta paddan drack lite vatten innan hon gick och la sig. Bra eller dåligt?

Link to comment
Share on other sites

Låt dom vara inne någon dag till utan värme och belysning.

Det är bra att dom dricker. Man brukar rekomendera ett bad ett par dar innan dvalan börjar för att ge dom möjlighet att dricka.

Link to comment
Share on other sites

Nu börjar han äntligen bli tröttare! Nu har jag haft honom innne ett par timmar om dagen i fem dagar, utan ljus och värme. Annars är han i kylen. När jag tar in honom börjar han kravla omkring i lådan men idag när jag satte ner honom i buren så gick han och la sig. Han tittade fram efter ett tag, jag badade honom och sen grävde han ner sig.

Om han är slö imorgon också och inte kryper omkring, är han då redo för kylen på heltid?

Den andra, som ligger i kylen, är helt nergrävd. Hur mycket ska man hålla på och kolla och peta på henne?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...