Jump to content
Forum Sköldpaddor

Egyptisk sköldpaddsstudie


P-A
 Share

Recommended Posts

Vi har resultaten för den egyptiska sköldpaddsstudien

Tortoise Trust »29 Apr 2012, 

 

Som många av er vet, var ett av de projekt som stöddes av Jill Martin-fonden 2011 en fältstudie (den första någonsin) av testudo kleinmannis vilda kost.

 

Vi har nu laboratorieanalyser.

 

Denna typ av studie illustrerar perfekt varför den här typen av fältarbeten är oerhört viktigt, och varför det är viktigt för alla sköldpaddsägare, överallt. De resultat vi nu har avslöjat några väldigt intressanta fakta.

 

En kort sammanfattning:

 

Kalcium till fosforförhållandet i den vilda kosten i området är förbluffande högt. Mycket högre än vi förväntade oss. Den genomsnittliga Ca: P-förhållandet hos den vilda kosten var 14:1. Man kan jämföra detta med en typisk diet i fångenskap.... med egna preliminära uppgifter härifrån i Spanien, misstänker vi det vilda T. g. graeca får en liknande nivå. Notera också att många "caresheets" rekommenderar dieter så låg som 2: 1!

 

Fibernivån visar sig också vara extremt hög (33,4 till 49%). Detta stämmer överens med våra egna resultat på T. g. graeca.

Proteinnivåer. Dessa var i stort sett i det förutspådda intervallet (17,3% torr bas). Detta motsvarar ungefär ett "våtbaserat" (färskt) intag i 4-6% -intervallet.

 

Oxalsyrahalter. Det var här en liten överraskning inträffade. Det förutspåddes att nivåerna skulle vara ganska låga, baserat på antagandet (!) att höga nivåer kan störa kalciumupptaget ... mycket lite tillförlitliga data om detta existerar för reptiler. Det är ganska väl undersökt för däggdjur, och i allmänhet har dessa resultat helt enkelt "utvidgats" för att gälla även sköldpaddor. I denna fältstudie hade emellertid alla de testade plantorna nivåer över 0,50 g / 100 g. De flesta rådande kostråd rekommenderar att man undviker växter över ca 0,30 g / 100 g.

 

Detta senare resultat kräver ytterligare studier, men visar starkt på överdrivna effekter av oxalsyra åtminstone vad gäller sköldpaddsdieter. Den däggdjurs-växtätande associationen med reptiler kanske inte är en särskilt exakt modell.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...