Jump to content
Forum Sköldpaddor

Världens första spektralstyrda solljus- och månskensimulator


P-A
 Share

Recommended Posts

Återskapa sol- eller månljusspektrat vid vilken latitud som helst, komplett med soluppgång / solnedgång och anpassade dagslängder.

Varje ljusmodul kan reproducera ett synligt ljusspektrum i intervallet 380nm - 700nm, så att vi kan simulera solljus och månsken mer exakt än alla befintliga lampor inklusive fluorescerande, metallhalogen, glödlampa, LED (inklusive varmvita fosfor) och kalla katoder . Vi har verifierat detta med vår spektrometer.

Enheterna har en inbyggd mikrokontroller och realtidsklocka som gör det möjligt för dem att arbeta autonomt på en daglig / veckovis / månad / säsong / årlig schema. Programmerbara dagslängder och soluppgång / solnedgångsperioder. Vi kommer snart att få in mer information på hemsidan. Vi är fullt medvetna om att reptilsamhället skulle älska att ha UV-ljus i 280-380nm för att underlätta vitamin D-syntesen och vi arbetar på detta, men tekniken är väldigt ny i dessa ytterlighete.  Vi testar regelbundet och kommer att ge en uppdatering om det finns en breakthough.

Detta är resultatet av över 2 års forskning och utveckling från vårt team av optiska fysiker, datavetenskapare och biologer. Vi är mycket glada över att nå denna punkt.


http://soltune.com.au

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...