Jump to content
Forum Sköldpaddor
Sign in to follow this  
P-A

Världens första spektralstyrda solljus- och månskensimulator

Recommended Posts

P-A

Återskapa sol- eller månljusspektrat vid vilken latitud som helst, komplett med soluppgång / solnedgång och anpassade dagslängder.

Varje ljusmodul kan reproducera ett synligt ljusspektrum i intervallet 380nm - 700nm, så att vi kan simulera solljus och månsken mer exakt än alla befintliga lampor inklusive fluorescerande, metallhalogen, glödlampa, LED (inklusive varmvita fosfor) och kalla katoder . Vi har verifierat detta med vår spektrometer.

Enheterna har en inbyggd mikrokontroller och realtidsklocka som gör det möjligt för dem att arbeta autonomt på en daglig / veckovis / månad / säsong / årlig schema. Programmerbara dagslängder och soluppgång / solnedgångsperioder. Vi kommer snart att få in mer information på hemsidan. Vi är fullt medvetna om att reptilsamhället skulle älska att ha UV-ljus i 280-380nm för att underlätta vitamin D-syntesen och vi arbetar på detta, men tekniken är väldigt ny i dessa ytterlighete.  Vi testar regelbundet och kommer att ge en uppdatering om det finns en breakthough.

Detta är resultatet av över 2 års forskning och utveckling från vårt team av optiska fysiker, datavetenskapare och biologer. Vi är mycket glada över att nå denna punkt.


http://soltune.com.au

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Duransson

Spännande! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×