Jump to content
Forum Sköldpaddor

Recommended Posts

Dnsm

Hej. Jag tycket skalet ser skadat ut och undrar om det kan vara risk för skalröta som behövs undersökas eller om det ser normalt ut för en gammal sköldpadda. Hon är till lynnet väldigt aktiv, pigg, frisk o nyfiken.(Sköldpaddan är helt torkad/torr på bilden).

IMG_20161028_095847.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeppe

Hej,

Ursäkta sent svar.

Skalet ser inte normalt ut, men det ser framförallt ut som att det sitter några lager gamla plåtar som inte ömsats som de ska. Vanligaste orsaken till detta är definitivt att sköldpaddorna inte solar ordentligt (då pratar jag om arter som dels faktiskt ömsar hela plåtar och som har ett utpräglat solningsbeteende såsom arten på bilden) vilket i sin tur i de flesta fall beror på att de inte har någon ordentlig landdel. 

Huruvida det finns infektioner med i bilden eller inte går inte att säga utan att åtminstone undersöka djuret.

För att ge henne en chans att ömsa bort de gamla plåtarna, och förebygga vidare problem behöver hon tillgång till en välutformad landdel med en bra sollampa som ger värme, UVA/UVB-ljus och bra belysningsstyrka samt en bra kost med ordentligt med kalk. Man kan även hjälpa tilll och försiktigt pilla bort löst sittande plåtar.

 

Mvh

Jesper

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×