Jump to content
Forum Sköldpaddor

Recommended Posts

Hej!

Kontaktade Skansen-akvariet i hopp om lite hjälp med artbestämning men när han som svarade inte kunde hjälpa mig så mycket föreslog han den här sidan.

Jag tänkte, för att göra det lite smidigare för mig själv, kopiera mejlet jag skickade till dem och sedan bifogar jag de bilder jag skickade också.

 

"Mitt namn är Ebba Rose och jag har precis tagit studenten från Tenhults Naturbruksgymnasium där jag har läst djurvård i tre år.

Min sista APL-period spenderade jag på Parken Zoo där jag jobbade på den herpetologiska avdelningen. När jag kom i kontakt med deras grekiska landsköldpaddor reagerade jag på att de, enligt mig, såg betydligt annorlunda ut från den min skola tog emot för ett par år sedan (så för mig såg den grekiska väldigt annorlunda ut än väntat), och har sedan dess åtagit mig att undersöka saken på skolan mer. Vi tog emot sköldpaddan från en privatperson och då sa de att det var en grekisk.
Nu undrar jag om det möjligtvis kan vara så att den är av arten Testudo Kleinmanni, egyptisk landsköldpadda och ska undersöka saken vidare. Jag skulle dock vilja ta kontakt med någon som kan saken betydligt bättre än mig och undrar därför om det finns någon hos er som skulle kunna hjälpa mig? Jag kan bara utgå från de jag såg på PZ och på bilder och information jag har sen min utbildning när jag har arbetat med den. "
 
På Skansen sa de att det är likt en egyptisk men att den är för stor för en sådan. När jag läser runt på internet förstår jag dock att de kan bli uppåt 15 cm? Värt att tillägga (och som jag såg nu att jag glömde nämna för Skansen) är att den här individen tros vara runt 17-18 år. Min teori kring en ev. Kleinmanni är också att skadorna på skalet har med skydd för arten att göra. Vi vet ju inte exakt vart den har varit tidigare, om den har varit hos någon innan dess förre ägare vill säga.
 
Jag har dessvärre ingen bild på dess huvud, hon gömmer sig gärna..

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...