Jump to content
Forum Sköldpaddor
Sign in to follow this  
Gäst

Ögonproblem

Recommended Posts

Gäst

Vad har hänt med min sköldpaddas öga?

När vi kom hem efter att ha varit borta förra helgen hade vår sköldpadda ett vitt och svullet ögonlock med någon blodstrimma i. Över själva ögat är en vit hinna med en lite tjockare vit prick i mitten (hoppas att det syns på bilden) Jag har varit med henne till veterinär och dom hade inte sett något liknande men hon fick ögonsalva som vi nu gett i 6 dagar, utan att det blivit nämvärt bättre. Hon verkar må bra i övrigt, är aktiv och social.

Hon är en amerikansk slamsköldpadda och 18 år. Vi har haft henne i tre månader och hon bor i akvariet tillsammans med fiskarna (som hon gjort hela sitt liv). När vi fick henne var hon väldigt ful i skalet och levde på kattmat. Vi bytte genast ut det till berikat sköldpaddsfoder och hennes skal har blivit mycket finare.

Hoppas att någon här kan hjälpa oss!

post-9872-0-17395300-1456604078_thumb.jp

Edited by Gäst

Share this post


Link to post
Share on other sites
Regna

Det skulle vara bra att veta om det var en sköldpaddskunnig veterinär du var hos, eller om de i sin tur rådgjorde med en sköldpaddskunnig veterinär? Har du någon uppföljning inbokad?

Är det andra ögat fortfarande helt normalt?

Äter hon?

Jag är absolut INTE specialkunnig på området, jag hoppas att någon annan kan bidra med synpunkter, men jag vet att ögonproblem kan bero på A-vitaminbrist (vanligast) eller bakteriell infektion. Jag vet inte om det förekommer att bara det ena ögat visar symptom i dessa fall?

Annars skulle det kunna vara yttre åverkan (t ex av något vasst i akvariet) eller skräp i ögat.

Ögonproblem kan göra att sköldpaddan får svårt att äta, så håll koll på om hon får i sig mat ordentligt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tortu-skövde

Hej! Jag har lite svårt att bedöma bilden, men jag tror att hon har fått en inflammation i hornhinna (keratit). Varför? Vet jag inte. Tror du att hon har ont i ögat? Vill hon blunda eller är hon ljuskänsligt? Vilken salva (eller ögondroppar) fick du? Ibland måste man behandla med antibiotika droppar.

Edited by Tortu-skövde

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×