Jump to content
Forum Sköldpaddor

Felsökning Drivdon


Regna
 Share

Recommended Posts

En av mina hid-lampor har slocknat. Jag har felsökt så pass att jag kontrollerat ljuskällan i en av de andra armaturerna och den fungerar utmärkt. Kvarstår då drivdonet och grislampan, men jag vet inte vad som skulle kunna bli fel med grislampan? Vad skulle i så fall ha kunnat hända med drivdonet, finns det något jag kan testa innan jag beställer ett nytt?

(Jag har tre likadana uppsättningar i samma anläggning och alla är kopplade till samma uttag och timer, så det är inget fel där.)

Link to comment
Share on other sites

Hej P-A, ja, allt är köpt från dig men nu har jag konstaterat att det faktiskt var grislampan som var boven.

Först tänkte jag att det var svårt att felsöka grislampan, men jag glömde ju att det finns en koppling på sladden mellan drivdonet och armaturen. När jag kom på det bytte jag bara plats på grislamporna och då fungerade drivdonet som det skulle. Nu har jag dissekerat grislampan och upptäckte då att det ena kontaktblecket satt löst i porslinssockeln. Sladden var fastskruvad i blecket, men själva blecket satt löst. Jag gissar att det måste suttit dåligt fast från början, annars är det svårt att förstå hur det kan lossna när lampan är monterad och hänger i lugn och ro sedan flera månader.

Jag har nu monterat en annan armatur och bett drivdonet om ursäkt. Allt är frid och fröjd och vi ska ta itu med att slänga ut granen :D.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...