Jump to content
Sköldpaddsforum

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 2017-11-13 in all areas

 1. 1 point
  Mina Ibera går också ute i växthuset fortfarande. Jag har gjort "innehagen" till "utehage" och satt en drivbänk för pallkragar som ny innehage med ljus och värmelampor förutom "hålan" med kycklingvärmetak. Runt drivbänken har jag lagt bubbelplast för att isolera lite till.
 2. 1 point
  När vi förr tog in dem från växthuset i oktober till inomhusvistelse med belysning började de bilda och lägga ägg och det blev svårt att besluta hur länge vi skulle vänta med hiberneringen. Vi tror att en kraftig höjning av dygnsmedeltemperaturen kan trigga igång äggbildningen om honan är i god kondition. Nu går våra grekiska och turkiska fortfarande i växthuset och värmelamporna styrs av en timer så att de tänds vid soluppgång och släcks vid solnedgång. Dagarna blir naturligt kortare och mörkare. Soliga dagar kommer några fram och solar, molniga dagar är aktiviteten minimal. Temperaturen i förrådet där de ska hibernera börjar närma sig lämplig nivå. De senaste åren har vi kommit långt in i december innan de har flyttats in men i år ser det ut att kunna bli några veckor tidigare.
 3. 1 point
  Jag hade nog bara sett det som en normal, om än något intensiv äggläggning. Det påberkar dem rejält då det tar mycket energi att producera alla äggen men för en hona i god kondition ska det inte bara några problem att avsätta den energi mm som krävs. Det är aldrig fel med extra kalk i såna situationer. I naturen styrs deras äggläggningsperioder troligen av många olika faktorer som vi inte vill/kan återskapa fullt ut i fångenskap. Detta kan säkert leda till att de får ett annat mönster för äggläggning i fångenskap.
 4. 1 point
  Jag har för ett tag sedan insett att det inte är realistiskt att hinna bli färdig för inflyttning i år så jag har bara gått och mysbyggt lite när jag haft tid. Dammen är ny iklädd sin höstskrud och jag ser fram emot att se vad som växer upp till våren. Jag har använt mycket av toppskiktet som skrapades av vid utgrävningen till att täcka kanterna på dammduken och där har mossan på många ställen redan tagit sig fint.
×