Jump to content
Sköldpaddsforum

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 2017-10-20 in all areas

 1. 4 points
  Hej ! Det blev lite sent i år , men nu är subtratet i lådan förnyat. I år bytte vi inte allt substrat utan rensade bort en del , delade växterna och tog bort rötter . Sen blandade vi i rejält med ny fin jord/sandblandning . Nya fina lampor och nytt hö ( byts betydligt oftare ) ,så nu är vi rustade inför vintern . Det gör faktiskt en hel del på sig att byta både HIDlamporna och dagsljusrören . Känns skönt Hälsningar Annette
 2. 3 points
  Från Marion Minchs tyska sida: http://www.schildifutter.com/ Terrarium plant (back to home) Plants you can use also on tortoise tables as well as outside. muehlenbeckia sp B (back) Baby's Tears Helxine soleirolii C (back) Callisia Callisia repens E (back) Epipremnum * Epipremnum aureum H (back) Hosta Hemerocallis sp. K (back) Kalanchoe Kalanchoe blossfeldiana N (back) Nephrolepis Nephrolepis sp. P (back) Polystichum Polystichum sp. S (back) Spider plant Chlorophytum T (back) Tradescantia Tradescantia sp. Pot Plant (back to home) The plants which are presented here are useable for torts as well:-) Palma spec. Musa spec. muehlenbeckia sp A (back) Aloe Aloe vera Anredera Anredera sp B (back) Baby's Tears Helxine soleirolii C (back) Callisia Callisia repens Camellia Camellia japonica Chinese hibiscus Hibiscus rosa-sinensis Chinese lantern Abutilon E (back) Epipremnum * Epipremnum aureum K (back) Kalanchoe Kalanchoe blossfeldiana O (back) Opuntia Opuntia sp Opuntia Opuntia subulata P (back) Prickly pear Opuntia ficus-indica S (back) Schlumberga Schlumberga Sparmannia africana Sparmannia africana Spider plant Chlorophytum T (back) Tradescantia Tradescantia sp.
 3. 3 points
  Jag har för ett tag sedan insett att det inte är realistiskt att hinna bli färdig för inflyttning i år så jag har bara gått och mysbyggt lite när jag haft tid. Dammen är ny iklädd sin höstskrud och jag ser fram emot att se vad som växer upp till våren. Jag har använt mycket av toppskiktet som skrapades av vid utgrävningen till att täcka kanterna på dammduken och där har mossan på många ställen redan tagit sig fint.
 4. 1 point
  Mina Ibera går också ute i växthuset fortfarande. Jag har gjort "innehagen" till "utehage" och satt en drivbänk för pallkragar som ny innehage med ljus och värmelampor förutom "hålan" med kycklingvärmetak. Runt drivbänken har jag lagt bubbelplast för att isolera lite till.
 5. 1 point
  När vi förr tog in dem från växthuset i oktober till inomhusvistelse med belysning började de bilda och lägga ägg och det blev svårt att besluta hur länge vi skulle vänta med hiberneringen. Vi tror att en kraftig höjning av dygnsmedeltemperaturen kan trigga igång äggbildningen om honan är i god kondition. Nu går våra grekiska och turkiska fortfarande i växthuset och värmelamporna styrs av en timer så att de tänds vid soluppgång och släcks vid solnedgång. Dagarna blir naturligt kortare och mörkare. Soliga dagar kommer några fram och solar, molniga dagar är aktiviteten minimal. Temperaturen i förrådet där de ska hibernera börjar närma sig lämplig nivå. De senaste åren har vi kommit långt in i december innan de har flyttats in men i år ser det ut att kunna bli några veckor tidigare.
 6. 1 point
  Jag hade nog bara sett det som en normal, om än något intensiv äggläggning. Det påberkar dem rejält då det tar mycket energi att producera alla äggen men för en hona i god kondition ska det inte bara några problem att avsätta den energi mm som krävs. Det är aldrig fel med extra kalk i såna situationer. I naturen styrs deras äggläggningsperioder troligen av många olika faktorer som vi inte vill/kan återskapa fullt ut i fångenskap. Detta kan säkert leda till att de får ett annat mönster för äggläggning i fångenskap.
 7. 1 point
  Jag har samlat ihop växter som är OK för sköldpaddor. http://testudohermanni.se/växter.html Jag sår gärna växter eller byter på olika växtbytarforum där jag vet att växterna är obesprutade. Man brukar kunna köpa blomskott väldigt billigt eller gratis mot porto. Annars gör jag som Anette och ställer köpa växter från blomaffär i karantän i 1 år. Grästuvor från trädgården brukar alltid vara uppskattat och bidrar till ett bra microklimat i lådan! Ser bra ut i din låda och lycka till med den lille
 8. 1 point
  Tänk bara på att om du köper en ätlig blomma /planta i affären eller hos odlaren ,så låt den stå i 1 år innan du planterar ner den i lådan till sköldpaddan. Växterna innehåller gödning och är kanske besprutade . Växterna blir oftast uppätna meddetsamma och hinner inte växa till sig som man önskat :-) Jag odlar frön till växter som passar sköldpaddorna bra ( finns på skoldpaddsgrejer.se ) och sätter in en kruka i hagen lite då och då . Det är väldigt uppskattat :-) Hälsningar Annette
 9. 1 point
  Lucky male, caught him mating with both females today
×