Jump to content
Sköldpaddsforum

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 2017-09-23 in all areas

 1. 4 points
  Lucky male, caught him mating with both females today
 2. 3 points
  Nej, det har varit mycket annat senaste tiden så det blir nog först dammpremiär till våren. Jag har dock fått upp stommen till växthuset i helgen så jag hoppas fortfarande kunna låta de aktuella paddorna spendera vintern där ute.
 3. 2 points
  Idag 2 oktober har jag med varm hand lämnat över Sköldpaddsgrejer till Jenny Holmberg och Peter Andersson. Jag är säker på att de kommer att vidareutveckla och väl förvalta webbutiken. Tack till alla kunder som har handlat från Sköldpaddsgrejer under de 10 år jag har haft nöjet att driva butiken! Per-Anders Barkskog
 4. 1 point
  Tack Testudo hermanni b & P-A för era tips!
 5. 1 point
  Drar man fram el kan man ha värmelampor dagtid eftersom vi har för få soltimmar och för låg medeltemperatur. Med värmetak och värmelampa kan man ha dem i utomhusmiljö oftare och längre tid
 6. 1 point
  Hellre en pigg och små-arg krabat än en ohälsosamt slö!!
 7. 1 point
  Näpet att den lilla bäddad med gräs 😍 Så roligt att läsa dina inlägg P-A! Märks i både ord och bild hur mycket ni månar om era djur samt vilken enorm kunskap du har. Inspirerande!
 8. 1 point
  Tack P-A! Aktivitetsnivån styrs mao av flera faktorer. Intressant info att brist på optimal miljö kan leda till oro - mer aktivitet. Så viktigt det är att man som djurägare är påläst!
 9. 1 point
  Olika arter har olika beteenden och aktivitetsnivåer. Beteendet varierar beroende på om man har en eller flera sköldpaddor tillsammans. Hanar är generellt mer aktiva än honor. I naturen är honorna mer stationära än hanar. Beteende och aktivitet varierar mellan individer inom en art. Beteende och aktivitet påverkas av miljö, värme- och ljusförhållanden. Brist på optimal miljö kan öka aktivitet p g a sökande efter bättre. Hälsotillståndet påverkar. Sköldpaddor påverkas långsamt av brister i skötsel.
 10. 1 point
  Rekommendationer om bl a temperatur på solplatsen för olika arter: UV-Tool skp-arter.pdf
 11. 1 point
  Delar av terrariet och en liten hemlig sköldpadda.
×