Jump to content
Sköldpaddsforum

All aktivitet

This stream auto-updates     

 1. Förra veckan
 2. Malacochersus mating

  Lucky male, caught him mating with both females today
 3. Earlier
 4. Nutrazu Tortoise Diet.

  jag ger Nutrazu till mina aldabra,sulkator och leoparder på vinter halvåret tycker det funkar fint,
 5. Nutrazu Tortoise Diet.

  Hej. de brukar finnas i lager :-)
 6. Nutrazu Tortoise Diet.

  Hej Har ni möjlighet att ta in Nutrazu till webbshopen , Jenny och Peter ? Jag skulle gärna vilja köpa lite . Med vänlig hälsning Annette
 7. Underlag i dvalningslådan

  Hej. Har en fråga till er som använder bark eller cocosfiber som underlag i dvalningslådan. Vad tycker ni fördelar /nackdelar med detta är istället för sand-jordblandning? Själv har jag bara använt sand-jord blandning och löv ovanpå i de dvalningslådor som mina greker ligger i under dvalan. ( Som det inte är dags för förrän i januari-mars/april här hemma.)
 8. Nutrazu Tortoise Diet.

  Jag ger ibland Nutrazu uppblandat med Agrobs original eller herbs till honorna som lägger ägg regelbundet. ( Några ggr per år i samband med äggläggningen) Antingen strax innan eller strax efter de lagt äggen. Ger aldrig ungar detta då det trots allt är högre proteinhalt samt har en del onödiga ingredienser. ( Ett tips är att om man behöver ge en hona flytade kalk så kan man ta ett Nutrazupellets och blöta upp det med önskad dos flytande kalk och ge så slipper man spruta med spruta i munnen.) Honorna är helt galna i Nutrazu och faten brukar bli tomma även fast jag blandar det med Agrobs 50-50. Ser att många utomlands både i Tyskland, USA etc använder detta både till olika arter av landsköldpaddor och att de kanske ger i mkt större utsträckning än jag ex gör. Kör helst med Agrobs dagligdags då det verkar mer "naturlig" föda för dem. ( Tycker jag allfall. )
 9. Köpes-annons på Morisk?

  Tack Testudo hermanni b & P-A för era tips!
 10. Köpes-annons på Morisk?

  Drar man fram el kan man ha värmelampor dagtid eftersom vi har för få soltimmar och för låg medeltemperatur. Med värmetak och värmelampa kan man ha dem i utomhusmiljö oftare och längre tid
 11. Köpes-annons på Morisk?

  Finns bra värmetak man kan ha över bolådan också för att få mer värme i ex en drivbänk eller liknande. ( Man använder värmetaken till kycklingar annars. Jag köpte mina på Lantbutiken)
 12. Köpes-annons på Morisk?

  Åh, men det blir ju helt perfekt!! Vi kan väl höras av via PM framåt vårkanten?
 13. Köpes-annons på Morisk?

  När tror du ni har leveransklara ungar av T g (marockanskt ursprung)?
 14. Köpes-annons på Morisk?

  Ja, så kan det ju absolut vara! Där sa du något. Det var en bra lösning 😊😊
 15. Köpes-annons på Morisk?

  Spridning på äggläggandet kanske beror på otydliga årstidesförändringar. Utevistelsen kan förstärkas värmemässigt genom drivbänk eller miniväxthus.
 16. Ny ägare

  Tack P-A för Ditt fantastiska engagemang och för att du så frikostigt delat med dig av din kunskap ! Lycka till Jenny och Peter ! Det blir beställningar framöver . Jag är jätteglad att nätbutiken fortsätter ,det känns fantastiskt skönt att veta var jag ska beställa framöver ! Hälsningar till er alla Annette
 17. Köpes-annons på Morisk?

  Tycker sånt här är intressant och fascinerande! Gör reflektioner till mina rena arter av orkidéer som jag hade tidigare - varje planta producerar blommor nästan exakt på datumet varje år... Har ni som fött upp så länge någon teori om vad som avgör att hon lägger ägg olika tider olika år istället för samma? Vad tänker du angående växthusmiljön P-A?
 18. Skillnad beteende hane_hona

  Hellre en pigg och små-arg krabat än en ohälsosamt slö!!
 19. Året-runt boende v 2

  Ja, jag tänkte bygga en liten bänk och ett bord längs hägnet så jag kan sitta och filosofera vid dammen
 20. Ny ägare

  Ja, stort tack P-A för ditt starka engagemang! Grattis och lycka till Jenny och Peter!
 21. Året-runt boende v 2

  Det blir fantastiskt! Vilken trevlig plats det blir att sitta där utanför växthuset och titta ner över dammen.
 22. Skillnad beteende hane_hona

  Just nu har jag ingen "bitande bild/film" att lägga ut på Bolt. Som sagt Ryska Stäppsköldpaddshanar KAN vara mycket revirhävdande eller aggressiva när man kommer när deras revir. Detta beteende hade inte Bolt när han bodde hos sin tidigare ägare i ett litet terrarium med en värmelampa på dygnet runt, han var slö och inte alls så aktiv som han är idag. Idag har han 3 honor att uppvakta dagligen och en jätte hage att patrullera/vakta. Men som sagt jag skrev tidigt KAN vara revir... för det finns även snällare hanar av den här arten, men det är något som visar sig först de har blivit könsmogna och lever ett bra liv för en sköldpadda i fångenskap.
 23. Året-runt boende v 2

  Nej, det har varit mycket annat senaste tiden så det blir nog först dammpremiär till våren. Jag har dock fått upp stommen till växthuset i helgen så jag hoppas fortfarande kunna låta de aktuella paddorna spendera vintern där ute.
 24. Köpes-annons på Morisk?

  Hon lägger 2-3 kullar per men vid varierande tider olika år. T g ibera lägger alltid och endast under våren.
 25. Köpes-annons på Morisk?

  Utevistelse finns det självklart möjlighet till - växthusmiljön e det dock värre med. Kan det fungera ändå? Oj, det var inte illa! Att hon lägger ägg så ofta är ju ett bra kvitto på att ni hittat rätt vad gäller miljön 👍
 26. Ny ägare

  Tack att du startade denna nätbutik så vi kan köpa lampor och foder som är anpassade för sköldpaddor.
 1. Load more activity
×