Jump to content
Forum Sköldpaddor

All aktivitet

This stream auto-updates     

 1. Igår
 2. hansh

  Fråga

  Jag har ett sådant här https://hogbergaab.se/vara-produkter/varmetak
 3. hellan

  Fråga

  Hej tack för svar 💖 vad är kycklingtak för något och vart köper jag en sådan? kan man ha mörka stenar i drivhuset för att hålla värmen? hur varmt ska det vara där inne dagtid/ nattid? hur högt från marken måste grislampan vara? Det är inte så högt i drivhuset det står på två pallkragar, tänkte så de inte bränner sig. Mvh helen
 4. Jeppe

  Heimlich sköldpadda?

  Lite sent svar, men ändå. Eftersom sköldpaddor saknar diafragma kan man inte få dem att hosta upp något. Som Murre skriver kan det fungera med sug, hålla dem upp och ner och skaka försiktigt, alt öppna munnen och försöka komma åt det som sitter fast med pincett (finns dock risk att man puttar ner det också...). Det känns dock inte som att det är något man behöver vara så orolig för.
 5. Jeppe

  Nedslitna klor och skada höger fram

  Det beror helt på hur omfattande och djupa såren är.
 6. Hej, Det var helt klart ett knivigt problem. Att operera bort hela plåten känns tämligen drastiskt, vet inte riktigt om jag hade vågat rekommendera ett sådant ingrepp (eller hur man i så fall skulle göra rent praktiskt). Jag hade nog föreslagit att man i första hand slipar under sedering och kraftig smärtlindring, och ser om det går att få bort tillräckligt för att det ska hjälpa med rörligheten. I bästa fall är det primärt keratin, och då borde man kunna slipa bort mycket.
 7. Värmeplattan kan förklara att bukskölden är onaturligt tjock och en del av problemet.
 8. Förra veckan
 9. Hade värmeplatta tidigare, men vi slutade med det för flera år sedan eftersom vi fick reda på att det inte är bra. När hon betar fritt ute äter hon lite av varje. Maskros, groblad, åkervinda, måra, klöver.. bl.a. Och vi plockar desamma varje dag, lägger i burkar i kylskåpet, att ge henne extra, morgon o kväll. Vinterhalvåret blir det så många olika sallader vi kan få tag på. Pudrar med Repti Calcium och/eller Reptivite. Testudo original pellets brukade hon äta, men tröttnade på dem förra året.
 10. Har han haft värme underifrån? Vad får han att äta?
 11. Ger det något om jag skulle köra på morsans MH lampa hon har till hibiskusarna till min leopardsköldpadda? Den ligger och skräpar.. det kan väl inte skada? Kanske kan få lite mer kräm i honom under vintern med den? Det är typ den här www.professionalgrow.se/sv/600w-lumatek-mh-lampa tips? funderingar? Tacksam för allt, D edit:typo
 12. P-A

  Ägg pipar inte

  Hur gick det?
 13. Lägg gärna ut bilder på sköldpaddan där man ser hela djuret + en närbild på framdelen?
 14. Hej, vi har en 35+ årig landsköldpadda som nyligen har börjat fastna med huvudet inne i skalet. Det är den främre nedre delen av skalet s.k. "gular", som har vuxit eller på något sätt förskjutits uppåt. Det har blivit som ett gupp som är lätt att komma in över men svårt att ta sig ut. Huden på halsen blir också skavd och klämd när hon trycker sig ut, vilket förvärrar problemet då det blir svullet. Vi har varit hos veterinär för exotiska djur i Ulltuna som har slipat någon mm, men det räcker inte, och hon vill inte slipa ner mer pga blodkärlen och benvävnaden i skalet. Men vad ska man göra? Hon är så glad och vital annars, men måste ju kunna dra in huvudet utan att fastna. Ska man behöva avliva henne pga det dumma skalet? Hon betyder så mycket för mig, och jag vill verkligen göra allt för att lösa detta. Sköldpaddor har ju överlevt operationer och stora skador på skalet tidigare, fått 3d printade delar osv. Tror ni att någon veterinär någonstans i landet kan tänka sig att prova en sån operation? Det verkar som att det är hennes enda chans. Mvh, Leo, Ewa och Tuss
 15. hansh

  Fråga

  En bolåda med "kycklingtak" för kalla nätter och en grislampa/halogen på timer och termostat på dagtid.
 16. aldabrachelys

  Fråga

  Jag använder grislampor på nätterna o kalla dagar. Granngården har.
 17. Hej jag håller på och bygger en utehage till mina ryska landsköldpaddor. Jag har köpt ett drivhus och så kom jag på att det kommer behövas värme kallare dagar / nätter, vad ska jag ha för någon värme källa och vart kan jag köpa det? Tacksam för svar mvh helen
 18. Earlier
 19. Min grekiska landsköldpadda har haft för varmt i uteburen. Han klättrar då envist på kanterna av sin utebonad. Det har gjort att han mött ner alla klor och dessvärre även huden på höger framfot. Den är liksom helt trubbig och rosa, inga fjäll eller ngn ytterhud kvar. Han går helt som vanligt och äter friskt. Har tagit in honom direkt för att hålla honom torr och ren. Vad ska jag göra härnäst?
 20. P-A

  Gnagare

  Har aldrig haft problem med något djur under 25 år om man bortser från någon nyfiken grannkatt.
 21. Marrria

  Gnagare

  Skönt att höra. Det låter rimligt. I vaket tillstånd kan de även själva säga ifrån lite mer, även om de såklart är kallare i kroppen nattetid.
 22. hansh

  Gnagare

  Jag har aldrig varit med om gnagarangrepp på djur som varit vakna ur dvalan (bor granne med skogen och har en "öppen" hage) däremot har jag tyvärr varit med om gnagarangrepp på dvalande ungdjur. Tror de små djuren har tillräckligt med lättillgänglig mat den här årstiden.
 23. Behöver man vara orolig för gnagarangrepp på sina sköldpaddor i utehagen? Om ja, vad kan man göra för att minska risken? Jag har en väl skyddad hage med nät över och skydd under. Finns dock vissa ställen där smidiga gnagare skulle kunna ta sig igenom.
 24. Murre

  Upphittad ryss

  Vi har tagit hand om en upphittad liten ryss. Han hittades i Utby, Göteborg 15/6-20. Vi har anmält honom till polisens hittegods och tog honom till veterinär och kollade om han var chippad, vilket han inte var. Det märks att han är van att hanteras och älskar att bli kramad. Någon måste sakna honom
 25. Theresia

  Viloperioder

  Oj, så intressant att läsa! Jag har nyligen tagit över en rysk stäppsköldpadda och kan i princip ingenting om dvalning och vad jag ska göra när det är dags. Vi är på g att bygga en stor "bur" åt honom. Måste lära mig allt nu. Kommer att återkomma ang dvalningen sen. :)
 26. Murre

  Heimlich sköldpadda?

  När min grekhanne satte i halsen för några år sedan höll jag honom med huvudet neråt och dunkade honom på ryggen. Tog hans näbb i min mun och sög. Det fungerade. Sedan åkte jag till veterinären som fick kolla honom. Hon tyckte att jag agerat bra.
 27. P-A

  Bygga utebur

  Nertill finns betongplattor endast mot husgrunden. Lecablocken står direkt på lerjorden. Om man har lösare jordtyp bör man nog gräva ner lecablocken några cm. Det är tryckimpregnerat 90x90 mm först och ovanpå 120x22 som sticker in 3 cm. Vi har i snitt 10 kvadratm för varje hage. Ju större, desto mindre risk för rymning.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...