Jump to content
Forum Sköldpaddor

All aktivitet

This stream auto-updates     

 1. Förra veckan
 2. Vilken art är det? Finns möjlighet att gräva?
 3. P-A

  Raps?

  Raps tillhör kålsläktet som kan ge problem om det ges ensidigt under lång tid. Som en del av en blandad kost bör det inte ge några problem.
 4. Min 21-åriga hona vill inte använda sitt vänstra bakben ordentligt. Hon ser ut som hon haltar. Jag har givit henne Zolcal-D direkt i munnen. Mellan svans och bakben tycker jag hon ser ”svullen” eller större ut jämfört med höger sidan. När jag känner på båda sidorna får jag en uppfattning som det finns något där. Ägg? Det har två senaste dagarna blivit lite bättre med användandet av vänster bakben. Hon använder den lite mer i steget att komma framåt, enl filmklipp. Filmen är tagen utanför boet, för att se stegen bättre. IMG_5746.MOV
 5. Marrria

  Heimlich sköldpadda?

  Har googlat lite på hur man gör motsvarande "hemlich- manöver" på sköldpadda. Infon jag har hittat är att man ska dra ut framben och hals och öppna munnen, för att sedan pumpa med bakbenen. Dock gällde det ffa för dränkta sköldpaddor så är inte säker på hur applicerbart det är om något sitter fast... Finns det några andra tips på vad man kan göra för att hjälpa en sköldpadda om den har satt i halsen och inte klarar av att lösa det själv? (utöver att åka till veterinären fort som bara den)
 6. larsfrombjörkvik

  Raps?

  Hej, jag har en åker som bonden har sått raps på, än så länge gröna blad. Jag provade att ge mina sköldpaddor ett smakprov och de högg in med stor aptit. Undrar om någon vet om det är nåt jag kan låta dem äta, eller om det är mindre braa för dem?
 7. Earlier
 8. Det står RIDDEX på den. Mer vet jag inte.
 9. Helena Palén Berggren

  Ville inte riktigt vakna ur dvalan...

  Tog fram mina sköldpaddor ur dvalan igår. Två av dem hade börjat gå omkring i dvalningslådan, 60x120 cm. I morse hade Grabben grävt ner sig och knuffat undan glasskivan jag har som mellanvägg där jag sått grönt till dem, vill att det ska växa upp lite innan de börjar gå där. De har gott om utrymme ändå då lådan är 120x350. Varför inte gå in under kycklingtaket eller lampan och värma sig? Jo, för nu kom snön här i Stockholm så han ville sova vidare. De andra har gått in under värmelamporna. Men Grabben behövde tydligen sova lite till De. De andra har g
 10. Alle1

  Landsköldpadda söker nytt hem

  Hej Sofia, Hur har det gått med sköldpaddan som behövde flytta? Vet du vilken art och kön det är? Ser gärna bild för att veta. Med vänlig hälsning,
 11. Jag har samma fundering. Vilken sort av skrämma har ni?
 12. Hej, Min sambo har en sumpsköldpadda som är 20-25 år. Hon har aldrig tidigare lagt ägg men nu har hon blivit väldigt pigg i akvariet och vill komma ut hela tiden. När hon kommer ut springer hon runt i lägenheten och krafsar med fötterna på alla tänkbara platser. Detta har hon hållit på med i snart en vecka. Vi väntar på att det kanske ska komma ägg men det kommer inget. Hur länge bör vi vänta innan vi tar henne till veterinären? Hur vet man om det finns ägg som fastnat? Vore väldigt tacksam för svar.
 13. P-A

  Kön rödfoting

  Rödfotade är en av arterna där hanar har en tydligt konkav buksköld. Jag ser ingen tydlig inbuktning och tror därför att det är en hona.
 14. aldabrachelys

  Kön rödfoting

  Jag skulle säga hona. Men skulle vilja sen en lite bättre bild på svansen
 15. Rastskitaren

  Hona eller hane? Rödfotad

  Vänder mig till proffsen & hoppas på svar & det är en 10 åring
 16. Rastskitaren

  Kön rödfoting

  Behöver lite hjälp med vad min skalis har för kön, googling gör mig osäker & hoppas här finns några experter som kan hjälpa mig & ”han” är 10 år gammal
 17. paolaR

  två honor

  Hej Tack för svar, jag kan ta reda på sjukdomshistoria. Rivirtänkadet ... tack. Mvh
 18. Helena Palén Berggren

  två honor

  Är det en padda som du vet historia på? Tänker på sjukdomar och så. Det rekommenderas att hålla djuret i karantän, upp till 6 mån, för att se att den inte bär på smitta innan de sätts ihop. Men har du kännedom om denna innan kan du säkerligen korta ner den tiden om du litar på nuvarande ägare. Det kan även bli revirtänkande men det är ju klart mer vanligt bland ryska hanar. Men honorna ska säkert även de rangordna sig.
 19. Helena Palén Berggren

  Vattenskål

  Byt vatten dagligen. Det går även bra att ställa vattenskålen på en skifferskiva eller på småsten så sköldpaddan inte drar med sig så mycket jord när den går ner i vattenbadet.
 20. paolaR

  Vattenskål

  Har samma problem, med vattenskål förutom att Hulken även passar på att gå på toa i vafttenskålen. Hur ser era vattenskålar ut?
 21. paolaR

  två honor

  Är det ingen som har några funderingar? Mvh
 22. paolaR

  två honor

  hej jag har en rysksteppsköldpadda hona, jag har haft henne i över 20 år och vi fungerar bra ihop. hon är ganska tam och går gärna fram till mig när hon är ute i det fria. nu har jag fått en förfrågan av en bekant om att ta över hennes hona, (rysksteppsköldpadda), liknande ålder. är det något jag ska tänka på? det jag är orolig för är självklart sjukdomar men även ändrat beteende hos min sköldpadda, hon är frisk och social. vi har terrarium inne och ute hage på sommaren (men skyddsnät för fåglar).Tacksam för svar och vidare funderingar, kanske jag har missat nått? vänligen
 23. Alle1

  Skalröta, svamp humeral/pectoral

  Tack för snabbt svar. 🌹 Jag har lyckats få bort ännu mer och det känns hårt under. Hon fick en Mikropore Tejp över så det inte kommer in smuts. Då köper jag Klorhexidin i morgon (tyvärr har ju den lilla jodpax flaskan försvunnit från marknaden).
 24. Jeppe

  Skalröta, svamp humeral/pectoral

  Hej, Det ser ut att vara ganska torrt under den gula beläggningen. Detr någon form av sår, troligen har det varit infekterat men spontant ser det rätt avläkt. Så länge det finns ett hårt keratinlager är det ett avläkt sår och inget som behöver behandlas. Är du osäker, eller om det finns något litet parti utan keratin kan du använda t.ex. klorhexidinlösning. Alsol har säkert också viss effekt, men det är inget jag brukar använda så jag har inte stenkoll på hur effektivt det är jämfört med klorhexidin eller jodpreparat.
 25. Jeppe

  Rengöringsmedel

  Det beror som sagt på precis vad det är man vill bli av med. Är det bara desinfektion i största allmänhet fungerar endera, så länge det är mekaniskt rena ytor man använder dem på.
 26. Testudo hermanni b

  Rengöringsmedel

  Ok. Tack Jesper. Tänkte om man brukar rekommendera det ena eller det andra. Men som du skriver är huvudsaken ATT man rengör.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...