All aktivitet

This stream auto-updates   

 1. Igår
 2. Undar om någon har erfarenhet av denna typ av äggkläckare.??? Lucky Reptile Egg O Bator Incubator // Christer
 3. Förra veckan
 4. Då är det en spot och jag skulle inte välja den.
 5. Om man läser på kartongen i länken så är det par 30 med 16 graders spridning.
 6. Det framgår inte vilken lampform det är. Solar Raptor 70 W finns som PAR30 (spot) och PAR38 (flood). PAR38 har bättre spridningsvinkel.
 7. Har inte hört talas om det fabrikatet tidigare. Man måste göra mätningar för att avgöra om den är bra eller inte. Det som inte är så bra är att det är väldigt liten spridningsvinkel på den. Blir väldigt liten solyta.
 8. Tack för svar
 9. Hej. Vi har nu Solar raptor HID lampor och är nöjda men har möjlighet att köpa in Hobby UV star power till ett bra pris via jobbet. Är inte bekant med denna sedan innan har försökt att kolla men blir inte riktigt klok på om dessa är jämförelsebara med varandra. Har någon erfarenhet av eller vet om dessa är bra? Länkar till en tysk sida om Hobby lampan https://www.zooprofi.de/info/10551/Hobby_UV_Star_Power_70_W_fuer_hohe_Terrarien.html&XTCsid=jcequgvnsjke7ptj0eoiicpgk3
 10. Kul! Något år till så kan jag nog få hjälp att plocka av barnbarnen😊 Hälsningar Annette
 11. De flesta arter/underarter har stor variation i storlek och utseende beroende på var de lever. Det kan också vara betydande skillnader inom ett litet område. För hobbysköldpaddor är det ofta svårt att veta geografiskt ursprung och om båda föräldrarna har samma ursprung.
 12. Jag plockar på Säby Säteri där jag jobbar två dagar i veckan.
 13. Skönt att kunna bada lite när det är riktigt varmt, Caesar har grävt ner sig inne i minidrivhuset. Jag är alltid lika fascinerad av det, supervarmt därinne. Självklart öppnar jag, men det är ju väldigt varmt när han väljer platsen också.
 14. Hej! Jag har Geochelone Elegans (Indisk stjärnsköldpadda). Stöter ofta på i diskussionsforum att de pratas om Geochelone Elegans "Pakistan form" och "Sri Lanka form" är det samma ras fast olika ursprung? Några skriver "Pakistan small form" betyder det att det är en mindre variant än Sri Lanka, ibland har jag även sett "Sri Lanka small small form" är det små exemplar eller vad menas? Kan man blanda Geochelone Elegans från olika ursprung och kan en "Small form" gå i avel med en store variant? Snälla hjälp mig gärna och förstå. Sanna
 15. Earlier
 16. Jag brukar inte heller vilja plocka där hundar rastas. Man vet ju inte om hunden äter mediciner som kommer ut i kisset på växten. Plockar man i en park får man kanske skölja noga innan de torkas? Eller att man plockar efter att det regnat kraftigt?
 17. Härligt att kunna plocka dem på egna tomten ! Vi har många i parken , men jag tänker på alla hundar som har " gjort sitt" ? Hur mycket spelar det in ?
 18. Vad härligt när man hittar såna stora Plockar och torkar för fullt här hemma.
 19. Har idag plockat en hel lövkorg full med groblad. Några små fina och andra gigantiska. Paddorna fick några och resten har jag lagt på tork i växthuset.
 20. Jag använder Jaeger FB50.
 21. Misstänker att det är felskrivet, hittar detta på andra ställen: Äggkläckningen anpassning: - Själva äggkläckningen måste anpassas efter behoven hos varje art i temperatur och kläckningens varaktighet. - Temperaturen inuti äggkläckningsmaskinerna kan regleras från 30°C till 40°C. Wide range of temperatures from 30°C to 40°C in increments of 0.1°C
 22. Jag kör inte dvalning i kylskåp i nuläget, men jag tyckte att kombinationsmöjligheten lät intressant. Jag känner mig nog inte tillräkligt trygg med att handskas med elektriska prylar (mixtra), så jag tror inte att jag lyckas bygga en själv tyvärr, men jag gillar din lösning!! Tack!
 23. Den ser fin ut. Funderar på tempersturen. Det står att man kan reglera den mellan 32 - 40 °C, blir det inte lite för varmt?
 24. Dvalar du dina paddor i ett kylskåp? Varför inte bara köra den som kläckare också. Om du redan införskaffat en kyl räcker det med en bra termostat och en värmekabel för att fixa en riktigt bra kläckare. Jag kör med drickakylar men det fungerar lika bra med vanliga fullstora kylar.
 25. Mmm, det verkar vara viktigt med hög luftfuktighet för att dom skall fungera bra, i alla fall i delar av anläggningen. När det gäller uppfödare i USA så verkar det som att han vattnar rejält varje morgon. Läste om en annan uppfödare i UK som badade dom regelbundet, men det kan skapa onödig stress och störa ev. störa tarmfloran, men det funkade för honom.
 26. Jag har en Jaeger FB50 med termostat. https://www.jaeger-bruttechnik.de/en/shop-3/artificial-incubator-reptiles-breeding
 27. Hasse hade en hane och två honor och hade perfekt miljö vid en fors som gav hög luftfuktighet året om. Det producerades under några år många ungar. De flesta har inte klarat svensk inomhusmiljö. Misstänker att de har dött av njurproblem. Vi fick två ungar av honom men lämnade tillbaka efter en tid. Det var för svårt att skapa en bra miljö.
 28. Har testat den. Jag tyckte att den lät och vibrerade. Har kört Jäger utan termostat och har nu en Repti Breeder med termostat. Om jag skulle skaffa en idag skulle det bli någon i Covina-serien: http://www.lantbutiken.se/butik/aggklackningsmaskiner-och-aggklackningsmaskin-och-aggklackare/3975-aggklackningsmaskin-covina-super-12m-for-12-honsagg.html
 1. Load more activity